Erken emeklilik şartları yenilendi! Her sigortalı erken emekli olabilecek mi?

TAKİP ET

Emekli olmak için fırsat arayan vatandaşlar için aranan şartlar açıklandı. emekli olmak için gerekli olan prim gün ödemesi, sigorta başlangıç tarihi kanunları yenilendi. Emekli olmak için SGK, SSK, Bağkurlu olmak yeterli. Erken yaşta emekli olma şartları ve detaylar...

Reklam
Reklam

4A, 4B ve 4C ile çalışma hayatına devam eden vatandaşlarda emeklilik için birçok kıstas yer alıyor. Erken emekli olmak isteyenler için gerekli olan şartlar açıklandı.  Kadınlara 50 yaşında erken emeklilik fırsatı gelirken erkeklerde 55 yaşında emekli olma fırsatı gelecek. Fakat vatandaşların sadece yaş hadlerinde eksiklik kalması gerekir. Erken emekli olmak isteyenlerin merak ettikleri detaylarıyla haberimizde yer almaktadır.

Ne zaman emekli olurum? 

8 Eylül 1999 tarihinden daha önce sigorta başlangıcı

8 Eylül 1999 ve 30 Nisan 2008 tarihleri arasında sigorta başlangıcı

30 Nisan 2008 tarihi sonrası sigorta başlangıcına göre yaşlar belirlenir. 

4B ile emekli olmak

2 yıldan daha az süre ile prim borcu olanlar 20 yıl ve 40 yaşında kadınlara emeklilik hakkı verilirken erkeklere 25 yıl ve 44 yaş şartı verilir.

3 yıldan daha az süre ile prim borcu olanlar 20 yıl ve 41 yaşında kadınlara emeklilik hakkı verilirken erkeklere 25 yıl ve 45 yaş şartı verilir.

4 yıldan daha az süre ile prim borcu olanlar 20 yıl ve 42 yaşında kadınlara emeklilik hakkı verilirken erkeklere 25 yıl ve 46 yaş şartı verilir. 

erken emeklilik şartı erken emeklilik şartları sigortalı emeklilik erken emeklilik hesaplama e-devlet emeklilik