Erken seçim olacak mı? 2022 Kasım'da seçim olacak mı? Bahçeli açıkladı

TAKİP ET

Erken seçim iddiaları siyasetin gündeminden düşmezken bugün parti grubunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2022 Kasım ayında erken seçim olabileceğine dair iddialara da yanıt verdi. Kulislerde konuşulan erken seçim iddiaları son olarak CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu tarafından dillendirilmişti.

Reklam
Reklam

Erken seçim iddiaları siyasetin gündeminden düşmezken bugün parti grubunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2022 Kasım ayında erken seçim olabileceğine dair iddialara da yanıt verdi. Kulislerde konuşulan erken seçim iddiaları son olarak CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu tarafından dillendirilmişti. Kılıçdaroğlu’nun Kasım ayında erken seçim olabileceğine dair iddiasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den açıklama geldi. Peki, 2022 Kasım’da erken seçim olacak mı? Kasım’da seçim olur mu? Bahçeli ne dedi? Seçim ne zaman? İşte MHP lideri Devlet Bahçeli’nin parti grup toplantısında yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar…

Erken Seçim İddiası

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Kasım ayında erken seçim olabilir’ çıkışıyla çok konuşulmuştu. Erken seçim iddialarını net bir dille yalanlayan Bahçeli, ‘Kasım’da seçim olabilir diyen Kılıçdaroğlu ya hayal aleminde yaşıyor ya da paraşütsüz uçuş dersi alıyor. Bizim tavsiyemiz bir an evvel en yakın kliniğe gidip tedavi olmasıdır. Ortak bir aday üzerinde anlaşamayan, birbirlerinin aleyhine kazan kaynatan böylesi bir zillete ne Allah razı gelecek, ne milletimiz rıza gösterecektir. Cumhur ittifakı Türkiye’nin gücüne güç katacak ümit haznedarıdır. Zillet ittifakı akıntıda sürüklenen bir saldır. Bağımlılık halinde yaşayan kirli bir kumpanyadır.’ dedi.

Seçim 2023’te

Erken seçimin söz konusu olmadığını söyleyen ve erken seçim iddialarını kesin bir dille yalanlayan Bahçeli, ‘Gittiğimiz her yerde gördüğümüz açık gerçek şudur, 2023 yılında Cumhur ittifakı sandıktan açık ara farkla çıkacaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 50’yi fersah fersah aşan oy oranıyla yeniden seçilecektir.’ ifadelerine yer verdi.