Erzincan İliç'te altın madeninin siyanür borusunun patladığı iddia ediliyor!

TAKİP ET

Erzincan İliç'te Altın madeninin siyanür borularından birinin patladığı ve 20 ton civarında siyanürün çevreye yayıldığı iddia ediliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, bölgede bir Çernobil yaşandığını söyledi ve hemen acil durum ilan edilmesi gerektiğini belirtti. İddiaların ardından Erzincan'ın İliç ilçesi sosyal medyada gündem oldu.

Reklam
Reklam

Erzincan İliç’te Altın madeninin siyanür borularından birinin patladığı ve 20 ton civarında siyanürün çevreye yayıldığı iddia ediliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, bölgede bir Çernobil yaşandığını söyledi ve hemen acil durum ilan edilmesi gerektiğini belirtti. İddiaların ardından Erzincan’ın İliç ilçesi sosyal medyada gündem oldu. Altın araması yapılan ve siyanür borularının patlayarak Fırat Nehri’ne karıştığı söylenen maden ocağı bölgesinden basın açıklaması yapan Ümit Özdağ’ın sözleri gündem oldu. ‘Burada bir Çernobil yaşanıyor’ diyen Özdağ, acil durum çağrısı yaptı. ‘Bu iş jandarma tutanağı ile halledilebilecek bir iş değil’ ifadelerine yer veren Özdağ, ‘Acil durum ilan edilmesi gerekiyor’ dedi. 

Siyanür Boruları Patladı İddiası

Erzincan İliç'te altın araması yapılan ve siyanür borularının patlayarak Fırat Nehri'ne karıştığı iddia edilen maden ocağı bölgesinde basın açıklaması yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 'Burada bir Çernobil yaşanıyor' diyerek acil durum çağrısı yaptı. Öte yandan altın madeninin siyanür borularından birisinin kırıldığı ve 20 ton civarında siyanürün çevreye yayıldığı jandarma tutanağına da yansıdı.

'İliç'te Doğa Soykırımı Yaşanıyor'

Bölgeden basın açıklaması yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 'Burada Çernobil yaşanıyor. Bu iş jandarma tutanağı ile halledilebilecek bir iş değil. Acil durum ilan edilmesi gerekiyor ve devletin bütün kaynaklarını buraya ayırması gerekiyor. Çünkü barajda toplanan bu zehir kısa süre sonra bütün Türkiye'ye özellikle de güney illerimize doğru akmaya başlayacak. Bu kabul edilebilir bir durum değil. İliç'te doğa soykırımı yaşanıyor. Burada siyanür denizi ortaya çıkacak. Bu siyanür nehre karışarak buradan Harran'a kadar iniyor ve oradan da Ortadoğu'ya. Bu bir katliam. Türk topraklarında bu doğa katliamını ve dolayısıyla insan hayatını tehlikeye atan uygulamayı yapanlar, bunu kendi ülkelerinde yapamazlar. Türkiye'nin her yerinde doğaya karşı girişilen katliamların karşısında olduysak burada da tavrımızı ortaya koymak için bulunuyoruz. Bu konunun arkasını bırakmayacağız. Türk topraklarında böyle bir pisliğe iizn vermeyeceğiz. ' dedi.