Erzurum'da deprem!

TAKİP ET

Erzurum Köprüköy'ünde bugün 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Aynı noktada 1 hafta önce bir deprem daha meydana gelmişti.

Reklam
Reklam

Erzurum sallanmaya devam ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada merkez üssü Erzurum'un Köprüköy ilçesi olan bölgede 4,7 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini bildirildi.
AFAD'ın resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre, deprem saati saat 11.31 olarak bildirilirken, merkez üssü Erzurum'un Köprüköy ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde sarsıntı gerçekleştiği kaydedildi. Deprem, 6,90 kilometre derinlikte gerçekleşirken gerçekleşen deprem çevre illerden de  duyularak korkuya sebep oldu.

YİNE AYNI BÖLGE SALLANDI
Öte yandan Erzurum'da geçtiğimiz günlerde 5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmiş, depremin merkezi yine Köprüköy olarak saptanmıştı.1 hafta önce gerçekleşen depremde 5 vatandaşımız yaralanmıştı. Erzurum İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, yaralıların sağlık durumunun iyi olduğunu bildirmişti.
Hasarlı olan binaların boşaltıldığını aktaran Erzurum Valisi Okay Memiş "Köprüköy ilçesinde artçı bir sarsıntı meydana geldi. Şu an için aldığımız herhangi bir olumsuz ihbar yok. Ekiplerimizin bölgedeki çalışmaları sürüyor." dedi.
HASARLI BİNALAR TAHLİYE EDİLMİŞTİ
Memiş, kendisinin de Köprüköy'e hareket ettiğini anlatarak, "Köprüköy'de daha önceki depremde hasar gören tüm binaları tahliye etmiştik. Vatandaşlarımızı çadırlara, konteynerlere yerleştirmiştik. Ekiplerimiz bölgede gerekli önlemleri almıştı. Devletimiz vatandaşımızın yanındadır, son sarsıntı nedeniyle vatandaşlarımızın olası tüm ihtiyaçları karşılanacaktır." ifadesini kullandı.
Vali Memiş, Köprüköy'de hasar tespit çalışmalarının ve ekiplerin tedbirlerinin sürdüğünü de sözlerine ekledi.

 

erzurum deprem