Erzurum deprem nerede oldu, kaç şiddetinde oldu? 19 Kasım Erzurum depremi merkez üssü Köprüköy nerede?

TAKİP ET

19 Kasım 2021 Cuma günü Erzurum'da 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Herkesi korkutan depremde can kayıplarının olmaması sevindirdi. Erzurum Valisi konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erzurum deprem nerede oldu? Erzurum Köprüköy ilçesi nerede bulunmaktadır? İşte tüm detaylar...

Reklam
Reklam

Erzurum’da deprem oldu! 19 Kasım 2021 Erzurum Köprüköy’de deprem 

19 Kasım Cuma günü Erzurum’un Köprüköy ilçesinde saat 15:40’ta deprem meydana geldi. Konu ile ilgili Erzurum Valisi Okay Memiş hemen açıklama yaptı: ‘Birkaç köyde yıkım haberi bizlere ulaştı fakat henüz can kaybının yaşanmadığına dair bilgiler gelirken olumsuz bir durum bizlere intikal etmedi’ dedi.
 Erzurum’ da Köprüköy ilçesinde 19 Kasım 2021 saat 15.40 sularında 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 
Köprüköy, Erzurum merkezine 58 km. Horasan’a 25 km, Pasinler’e 18 km. uzaklıktadır. Köprüköy, Aras Nehri yakınlarında yer almaktadır.
Köprüköy önceden Pasinler ilçesinin Çobandede bucağında yer alırken 29 Şubat 1972’de belediye statüsünden belde olmuştur. 
Köprüköy haritada nerede yer almaktadır?

İlçenin 3 km uzaklıkta çamurlu kaplıca olan Deli Çermik bulunmaktadır. Yaz aylarında burası mesire alanı olarak da hizmet vermektedir. Şehir nüfusu nüfus kayıt sistemine bağlı olarak Şehir merkezi Şehitler, Ziyaret, Camii kebir mahalleleri bulunmaktadır. 
Köprüköy ilçesi, Erzurum- Kars yolu üzerinde Pasinler ve Horasan arasında yer almaktadır. İlçeye de adı verilen Çobandede köprüsü Aran Nehri yakınlarında yer almaktadır.

 

deprem erzurumda deprem köprüköyde deprem 19 kasım deprem