Esad rejiminden Türkiye ve ABD'ye Suriye'den çekilin çağrısı

TAKİP ET

Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmoud Abbas, Ülkenin durumuna dair açıklamalarda bulundu. ABD ve Türkiye'ye Suriye'den çekilme çağrısı yapan Abbas, kendilerine dost olarak yaklaşan herkese de kapılarının açık olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan Moskova uluslararası güvenlik Konferansı'na katılan Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmoud Abbas, ülkesindeki son duruma dair değerlendirmelerde bulundu.

SURİYE'DEN ÇEKİLME ÇAĞRISI YAPTI

Moskova'da konuşan Abbas, Türkiye ve ABD'nin Suriye'nin bazı bölgelerindeki faaliyetlerine son vermelerini istediğini belirterek onların çekilmesi halinde hükümetinde bölgede kontrolü genişletebilir edeceğini ve yağmalamaya konu olan kendi ulusal kaynaklarına yatırım yapma şansı doğacağını dile getirdi.

DOSTÇA GELENLERE KAPIMIZ AÇIK

Abbas açıklamasının devamında ise Suriye'ye dostça gelen herkese kapılarının açık olduğunu belirterek saldırı ve yıkım amacıyla ülkeyi tarihi ve geleceği Hedef alanların ise Karşılarında vatanını savunan insanlar bulacağını söyledi. Uluslararası topluma da seslenen Abbasi, ABD ve bazı batılı ülkelerin Suriye'ye karşı uyguladıkları yaptırımların İptal edilmesini istedi.