Esenyurt Migros'ta çalışan 250 işçi eylemleri nedeniyle kapı önüne konuldu!

TAKİP ET

Migros'un Esenyurt'ta bulunan deposunda, eylem kararı alan 250 işçinin işlerine son verilerek kapı önüne konuldu.

Reklam
Reklam

Migros’un yüzde 8 oranındaki ücret artışı karşısında eylem başlatan Esenyurt depo işçileri, eylemlerinin 7. gününde işlerinden oldu. Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası'na (DGD-Sen) bağlı olarak eylem yapan 250işçinin işlerine son verildiği bildirildi.



Dün akşam saatlerinde başlatılan eyleme müdahale etmek isteyen polis ile işçiler arasında bir arbede yaşanmış ve depodan çıkarılan bir çok işçi polis tarafından gözaltına alınmıştı. Daha sonra serbest bırakılan işçilerin bu sabah depoya alınmadıkları öğrenilirken Migros'un dün akşam 120 işçisi hakkında yalnızca zam istediği için ve anayasal hakkını kullandığı için işten çıkarıldığı bildirildi.



DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar, sabah saatlerinde ise şirket yetkililerinin 130 işçinin daha işlerine son verildiği bilgisine ulaştıklarını ve şu ana kadar yaklaşık 250 işçinin bir kararla kapının önüne konulduğunu söyledi. Emeklerinin karşılığını isteyen işçilerin ellerindeki ekmekler de elinden alındığını vurgulayan Acar, bugün, sadece Migros’ta değil, her sektörde hukuksuzluğa karşı direnişte olduğunu ifade etti.

 

esenyurt migros 250 işçi eylem işten çıkarma kararı