Esenyurt'ta iki çocuk girdikleri binaları ateşe verdi

TAKİP ET

Esenyurt'ta iki çocuk rastgele girdikleri binaların bodrum katında atıl halde duran eşyaları ateşe vererek yangın çıkardı. Gençlerin bu tehlikeli oyunu güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Çocuklar ilçede 3 adreste daha yangın çıkararak büyük tehlikelere sebep oldular.

Reklam
Reklam

İstanbul Esenyurt’ta gerçekleşen olayda edinilen bilgilere göre Sultaniye mahallesinde gezen iki çocuk rastgele girdikleri binaların bodrum katında bulunan eşyaları ateşe vererek kaçtı. Çıkan yangından dolayı büyük panik yaşayan vatandaşlar kendilerini sokağa attılar. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye intikal ederken olayın “kundaklama” şüphesi olduğunu söyleyerek itfaiye ekipleri polis ve apartman sakinlerine bilgi verdi. Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler iki çocuğun apartmana girip yaklaşık 2 dakika içinde koşarak çıktıklarını fark etti. Polis ekipleri ise aynı mahallede 3 farklı noktada daha bu tarz ihbar olduğunu belirleyerek olayla ilgili çalışma başlattı.

“4 farklı adreste aynı olayı gerçekleştirmişler”
Yangın çıkan apartmanda yaşayan Teyfik Yolal, "Eşim yanıyoruz diyerek beni aradı. Onlara 'hemen doğalgazı kapatın' dedim. O arada komşular yardıma koşarak apartman sakinlerini kurtarmaya geldiler. 13-14 yaşlarında iki çocuğun yaptığını kameradan tespit ettik. Zaten bize gelen itfaiye ekipleri hemen sonrasında diğer 3 adrese giderek oralarda çıkan yangınlara da müdahale etmiş. Aynı kişilerin 3 farklı adreste de aynı eylemi yaptıklarını polis ekiplerinden öğrendik” diye konuştu.
 

İstanbul Sabotaj