Esenyurt'ta operasyon! 6 polis memuru tutuklandı

TAKİP ET

Esenyurt'ta 6 polis memuru Suriye uyruklu iki kişinin aracına sahte para ve uyuşturucu koydukları tespit edilerek tutuklandı.

Reklam
Reklam

Esenyurt'ta gerçekleşen olayda edinilen bilgilere göre rutin kontrolle sırasında polis ekipleri, içinde Suriye uyruklu Hamud ve Salman isimli iki kişinin bulunduğu bir aracı durdurarak araçta arama gerçekleştirdi. Yapılan aramalarda araçta bulunan bir kişinin üzerinden yaklaşık 9 bin dolar ve 34 bin lira para çıktı. Tutuklanan iki kişi emniyete getirilerek sorguya alındılar. Araçta sahte para ve uyuşturucu bulundurdukları iddiasıyla gözaltına alınan Suriye uyruklu şahıslar bu durumu kabul etmeyerek avukatları aracığıyla savcılığa başvurdu. Avukatlar aracılıyla emniyetten bilgi istendi.

Tutulan kayıtların sahte olduğu belirlendi
İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın talimatıyla olayın incelenmesi için özel bir ekip kuruldu. Detaylı ve titiz incelemenin ardından tutulan kayıtların sahte olduğu ve ele geçirilen paranın ise eksik olduğunu tespit edildi. Derinleştirilen araştırmada araçta sahte para ve uyuşturucu olmadığı, sahte para ve bir miktar uyuşturucu araca polislerin koyduğu belirlendi. Polislerin 9 bin dolar ve 34 bin lira yerine, 3 bin dolar ve 14 bin 770 lirayı kayıtlara geçirdikleri belirlenerek olaya adı karışan 6 polis hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Olayı gerçekleştirdiği iddia edilen Burhan A., İlhami Y., Ekrem Y., Emrah A., Mehmet Salih G., Mehmet S. sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

 

esenyurt tutuklama