ESHOT bakiye nasıl sorgulanır? İzmirim kart bakiye yükleme

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan ve toplu taşımada kullanılan ESHOT bakiye nasıl sorgulanır araştırılıyor. İzmirim kart bakiye yükleme ve sorgulama işlemlerine dair bilgileri haberimiz üzerinden öğrenebilirsiniz.

Reklam
Reklam

ESHOT, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘şehir kartı projesi’ kapsamında birçok hizmette kullanılan bir ödeme kartıdır. ESHOT kartı ile metro, banliyö, vapur iskeleleri ve tüm otobüs binişlerinin ödemeleri gerçekleştirilmektedir. Ayrıca ilk kullanımın ardından 90 dakika içerisinde yeniden metro, vapur, banliyö ya da otobüs kullanımı fiyatın içerisindedir.
 
ESHOT bakiye sorgulama nasıl yapılır?
Toplu taşıma ve birçok hizmette kullanılan ESHOT kart, vatandaşlara çeşitli konularda fayda sağlamaktadır. İzmir karta bakiye yüklemek de oldukça kolay bir işlemdir. Hem online olarak kredi kartından hem de banka kartı üzerinden yükleme yapılabilmektedir. 
ESHOT kart ile belediye tarafından işletilen akıllı tuvaletler, Bisim, Teleferik, İzmir Doğal Yaşam Parkı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti gibi birçok hizmet kullanılabilmektedir.
İzmirim kart bakiye sorgulama işlemi için aşağıdaki yöntemler uygulanır:
-İnternet üzerinden izmirimkart.com.tr adresi ile sorgulanır,
-Müşteri temsilcisi ile sorgulanır,
-Mobil uygulama üzerinden sorgulama yapılır.

ESHOT bakiye yükleme nasıl yapılır?
ESHOT İzmirim karta internet üzerinden kolaylıkla yükleme yapılabilmek için. Bunun için https://online.eshot.gov.tr/giris adresine Akıllı Kart Numarası ile giriş yapıp, daha sonra ekrandaki güvenlik kodu girildiğinde kart bakiyesi görüntülenecektir. Buradan yapılan yüklemeler birkaç saat sonra karta yansıtılmakta ve ilk binişte otomatik olarak yüklenmektedir. 
 

izmirim kart bakiye yükleme izmirim kart bakiye sorgulama