Eşi vefat eden vatandaşa devlet tarafından yardım veriliyor!

TAKİP ET

Devlet tarafından vatandaşlara verilen yardımlardan biriside eşi vefat eden kişilere verilen yardımdır. Eşi vefat eden ve çocuklarıyla yalnız bir hayat sürmek durumunda kalan kadınlara devlet tarafından maddi yardım yapılmaktadır. Eşi vefat eden birçok insan bu yardımları nasıl alabileceğini araştırmaya başladı. Bu konu hakkındaki tüm detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Devlet tarafından vatandaşlara verilen yardımlardan biriside eşi vefat eden kişilere verilen yardımdır. Eşi vefat eden ve çocuklarıyla yalnız bir hayat sürmek durumunda kalan kadınlara kendilerine kimsenin bakamayacağı durumlarda devlet tarafından maddi yardım yapılmaktadır. Bazı insanların hayatlarında yaşanan ölümler onları zora sokmaktadır. Bu durumlarda aile açlık sınırının altında kaldığı zaman ve çalışacak durumu olmadığında devlet tarafından her ay maaş yatırılmaktadır. Dul maaşı altında çocuklara ve dul kalan kimseye verilen yardım sayesinde insanlar rahat bir hayat sürebilmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu yardımlar, sosyal yardımlaşma vakıfları tarafından 18 yaşını doldurmuş olan ve eşi vefat etmiş olan kadınlara verilir. Kadınlara verilen bu yardım kadın evlenmediği sürece verilmektedir. Kadın evlendiği zaman verilen dul maaşı kesilmektedir. Eşi vefat eden kadın evlenip tekrar boşanırsa, evlendiği için kesilen dul maaş yardımı tekrar başvuru yapılması halinde ve şartlar sağlandığı takdirde yeniden verilmeye başlanır. Ama eğer boşanmayı kağıt üzerinden gösterip bu maaşı almaya devam eden kadınlar tespit edildiği durumlarda maaşları tamamen kesilir. 

Eşi vefat eden kadınlara yapılan yardım kimlere verilmektedir?
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından eşi vefat eden kadınlara verilen yardımı belli bir sınır altında kalan ailelere verilmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sadece maddi yardım yapmıyor sağlık ve eğitim konularında da yardım yapmaktadır. Aile yaşam kalitesini arttırmak amacıyla verilen dul maaşı toplumu geliştirmek ve güçlendirmek için verilen bir hizmettir. 

Eşi vefat eden kişiye verilen yardım başvurusu nasıl yapılır?
Eşi vefat etmiş olan kişiler dul maaşı almak için başvuru yapmaları gerekmektedir. Dul maaşı almak için yardım şartlarını taşıyan kişilerin ikamet ettikleri yere en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na (SYD) T.C. kimlik cüzdanlarıyla giderek başvuru yapabilirler. 

eşi vefat edin kadınlara yardım Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı devlet yardımı