Eski ÖSYM başkanı Halis Aygün'den açıklama

TAKİP ET

KPSS sorularında sızıntı olduğu iddiası ile dün gece görevden alınan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Halis Aygün'den konu ile ilgili açıklama geldi.

Reklam
Reklam

31 Temmuz 2022 Pazar günü yapılan KPSS lisans sınavı oturumundaki birçok sınav sorusunun bir yayınevindeki kitaplara ait sorularla aynı olduğu ortaya çıktıktan sonra sınav hakkında inceleme başlatılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alınmıştı. Devlet Denetleme Kurulu’na verilen talimat ile birlikte gerçekleşen incelemeler sonucunda sınavın şaibeli olduğu kararının verildiği ile ilgili söylemler var. Ancak alınan kararla ilgili halen net bir şey bilinmemekte.

VİCDANIM RAHAT, ALNIM AÇIK

Eski ÖSYM Başkanı Halis Aygün, yaptığı açıklamada, birilerinin başarısından rahatsız olduğunu ve bunun için düğmeye bastığından bahsediyor.

4 yıldır görevinin başında olan, ve 4 yıllık görev süresinin tamamlanmasına 1 ay kala kendisine bir itibar suikastı düzenlendiğini söylüyor. Ayrıca Halis Aygün yaptığı açıklamada kimseye kırgın olmadığını da söyledi. 4 yıl içerisinde özveriyle çalıştığını, her hafta sonu yılda yaklaşık 10 milyon kişinin girdiği sınavlarda en küçük bir iddiaya mahal vermediğini belirtirken kurul incelemesi bittikten sonra neler yapacağından da söz etti.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu tarafından başlatılan soruşturmanın sonuna kadar Ankara’da kalacağını belirten Aygün, ÖSYM Başkanlığından önce Kocaeli Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi dekanlığı yaptığı üniversiteye geri dönerek öğretim görevlisi olarak eski mesleğini icra edeceğini söyledi.