Esnaf borcu olanlara sevindirici haber geldi! Esnaf kefalet kredi borcu yapılandırma

TAKİP ET

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle ülkece ekonomik kriz yaşanmaktadır. Özellikle işletme sahiplerinin zorluk çektiği bu zamanlarda alınan önlemler sebebiyle zaman zaman çekişmeler görülmektedir. Ekonomik problemlerle uğraşan esnaflara verilen kefalet kredisi nasıl alınır? Kefalet kredi borcu yapılandırma işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Esnaf ve kefalet borcu bulunan kişiler ödeme zorluğu çekmesi nedeniyle yapılandırma işlemi merak etmektedir. Esnaf kefalet kredi borcu yapılandırma kapsamına girenler kimlerdir sorusu ise sıkça sorulmaya başladı.  Esnafa rahat bir nefes aldıran yapılandırma kapsamının ardından erteleme müjdesinin de yakında verileceği düşünülmektedir. Esnaf ve kefalet kredi borcu hakkında detaylar...

Esnaf kefalet kredi borcu yapılandırma kapsamı
Corona Virüs yayılmasını önleme tedbirleri sebebiyle işlerinde büyük düşüşler yaşayan, kiralarını ödemekte bile zorluk çeken esnaf ve sanatkârlar için hazırlanmış bu yapılandırma kararı büyük sevinçlerle karşılandı. Esnafa rahat bir nefes aldıran yapılandırma kapsamının ardından erteleme müjdesinin de yakında verileceği düşünülmektedir. Esnaf Kefalet Kredi Borcu Yapılandırma konusunda ilerleyen dönemlerde daha büyük kolaylıkların sağlanması ve diğer borçların yanında vergilerde de yapılandırılmalar yapılacağı bilgileri verilmektedir.

Esnaf kefalet kredisi için gerekli belgeler 
Esnaf kefalet kredi kooperatifi borçlarının yapılandırılması tüketicilere çeşitli kolaylıklar sağlayacaktır. Borçlarının tamamını ödeyen esnaflara sıfır faiz oranı gibi mükemmel bir oran uygulanacak ve borçların 12 ay süreyle geri ödenmesini talep eden esnaflara %7 faiz oranı uygulanabileceği gibi aynı zamanda borçlarını 24 aylık süre zarfı içerisinde geri ödemek isteyen tüketiciler açısından %8 faiz avantajı uygulanacaktır.

Yapılandırma işlemleri ne zaman başlayacak? 

Esnaf ve kooperatif kredilerine kefil olmuş tüketiciler ve diğer vatandaşlar açısından yapılandırma işlemlerinden faydalanmak mümkün olacaktır. Bu nedenle yukarıda belirtilen tarihe kadar borç yapılandırması açısından başvuruda bulunulması gerekecektir.

Tüketicilerden borçlarını 12 ay gibi bir vade ile ödemek isteyen esnaflar açısından %7’lik bir faiz uygulamasından faydalanma söz konusu olacaktır.

İnan şekilde tüketicilerden borçlarını 24 aylık bir vade ile geri ödemesi senin esnaflara açısından %8’lik bir faiz uygulanmasından faydalanma söz konusu olacaktır.

Borçlarının ana paralarının tamamını ödemek isteyen tüketicilerin faiz oranlarının tamamı silinecektir.

15 Temmuz şehit ve gazilerimizin Birinci ve İkinci derece yakınları olan kişiler 48 aylık vade ile borçlarını ödeyebilecekler ve böylelikle faiz uygulamalarına tabi tutulmayacaklardır.Esnaf kefalet borçları yapılandırma hesapları

20.000 TL %7 %0,58 1.743,03 TL 20.916,30 TL 12 AY

50.000 TL %7 %0,58 4.357,56 TL 52.290,76 TL 12 AY

20.000 TL %8 %0,66 918,33 TL 22.039,84 TL 24 AY

50.000 TL %8 %0,66 2.295,82 TL 55.099,60 TL 24 AYEsnaf Kefalet Kredi Borcu Yapılandırma işlemi öncesinde geçmiş tarihlerde uygulanmış olan, ötelemede uygulanması planlanıyor. Belli tarihler aralığında dükkânlarını açamadıkları için işlerinin düşüşünü kanıtlayan ve bunu beyan eden firmaların borçları 3 aya kadar ötelenebilecek. Gelir azalışına bağlı olan ödeme zorluğu ve kara listeye girme durumunu engellemek adına alınacak bu kararlar sonrası firmaların kara listede anılmaması için ayrı bir liste grubunun da belirleneceği söylenmektedir.

esnaf borcu yapılandırma esnaf kefalet kredi hesaplama esnaf kefalet borç yapılandırma