Esnaf hibe desteği başvuru şartları nelerdir? 2022 esnaf hibe desteği

TAKİP ET

Koronavirüs pandemisi sebebiyle ekonomik olarak zor günler geçiren esnafa hükümetten 2022 esnaf hibe desteği müjdesi geldi. Peki esnaf hibe desteği başvuru şartları nelerdir? Yanıtı haberimizde...

Reklam
Reklam

Artan döviz kuru ve koronavirüs pandemisi sebebiyle esnaflar ekonomik olarak zor günler geçiriyor. 2022 yılına girilmesiyle birlikte elektrik ve doğalgaz başta olmak üzere pek çok kaleme yapılan fahiş zamlar esnafın belinin iyice bükülmesine sebep oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise esnaflara ‘’esnaf hibe desteği’’ verileceği müjdesini verdi. Bu haberle beraber esnaf hibe desteğinin detayları arama motorları üzerinden araştırılan konular arasında yer aldı. Peki esnaf hibe desteği başvuru şartları nelerdir?
Esnaf Hibe Desteği Başvuru Şartları Nelerdir?
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında esnaf hibe desteği kapsamında lunapark, kahvehane, kantinler, kırtasiyeler, kafeler ve düğün salonları ve internet kafelere 5 bin TL’lik hibe desteği verileceğini açıkladı. Yaklaşık 235 bin işletmeye sağlanacak olan esnaf hibe desteğinin ikinci grubunda sıhhi tesisatçılar, kaportacılar, müzisyenler, oyuncak ve kozmetik sektöründe yer alanlar, oto yıkamacılar, camcılar, kayacılar, çilingirler, tuhafiyeciler,berber, lokanta, taksici pazarcılar ile minibüsçüler yer alıyor. Erdoğan bu gruba ise tek seferlik olmak üzere 3 bin TL hibe desteği verileceğini duyurdu.
Toplamda 4 milyar TL’lik bir destek paketi hazırladıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan masrafların Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.
Esnaf hibe desteğine başvuru yapmak isteyen esnaflar E-Devlet’e giriş yaparak arama kısmına esnafa hibe desteği yazması gerekiyor. Sonrasında çıkan ekrandaki ‘’Başvur’’ butonuna tıklanmasının ardından başvuru işlemleri tamamlanıyor.

esnaf hibe desteği Cumhurbaşkanı Erdoğan hazine ve maliye bakanlığı E-Devlet