Esnaf kefalet kredisi nedir? Kredi kaç günde çıkmaktadır?

TAKİP ET

Esnaf kefalet kredisi nedir ve neye göre alınır sorularının yanı sıra pek çok kişi esnaf kefalet kredisinin kaç günde çıkacağı da merak edilmektedir sorusu da oldukça sorulan sorular arasındadır. Peki kredi kaç günde çıkmaktadır? Detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

Esnaf kredisi olağan şartlarda üç iş günü içerisinde verilmektedir. İş yeri sahibine verilen haklardan olan bu durumda kredinin veriliş süresi istihbarat süresi uzunluğuna veya kalabalığına göre değişiklik gösterebilmektedir. 
Neredeyse her işverenin başvurmuş olduğu esnaf kredisini işverenlere kolay bir şekilde sunulmasından dolayı esnaf ve sanatkarlar ve kefalet kooperatifi tarafından fazlaca işveren Kredi kullanmıştır. Kredi başvurusu için gerekli olan şartlar ise esnaf sanatkarlar tarafından belirlenmiştir ve şartlara sahip olanlar kolay bir şekilde kredilerin çekebilmektedir. Esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifleri birçok özel banka ve kamu bankası'ndan daha fazla tercih edilmektedir. 

Düşük faizle kredi alabilmeleri için esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifleri para desteği de bulunmaktadır. Krediden faydalanmak isteyen işverenlerin mesleklerine has şekillere göre belirlenmiş olan 7 alan içerisinde krediler mevcuttur. Kredilerden faydalanabilmek için vergi levhasına sahip olmak gerekmektedir. 
Ticarete atılmak isteyen kişilerin esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifleri kredisinde başvurmaları sayesinde ulaşabilecekleri avantajlar şu şekildedir;
1-Düşük faiz ile kredi kullanılabilir. 
2-Kullandırılan bütün krediler işverenlere özeldir. 
3-Kredi masrafları azdır. 
4-Esnaf Kefalet Kredisinden tüm işverenler yararlanabilir.
5-Her meslek koluna göre çeşitli kredi çeşitleri ve limitleri bulunmaktadır

Diğer kredi veren bankalar ile karşılaştırıldığında esnaf kefalet kredisi geri ödemesinde 3 ayda bir gerçekleşen krediden iş koluna göre değişmekte olan kredi limitlerinin yüksek olmasından veya uzun vade seçeneklerinden buna ek olarak uzun vadeye rağmen düşük faizli kredi veriyor olmasından avantajlı olarak sayıldığını söyleyebiliriz. 

Esnafa özel kredi paketi
Esnaf ve sanatkarlar Kredi kefalet kooperatifleri nden kredi almak istiyorsanız öncelikle esnaf ve sanatkar üyeliği yaptırmış olmanız gerekir. Esnaf kişinin esnaf kredisinde yararlanabilmesi için ise;

Esnaf ve sanatkârlar odasına kayıtlı sicilin olması,
Vergi borcunun bulunmaması,
Kredi notunun yüksek olması,
En az bir yıldır esnaf kaydının bulunması,
Kredi veren kooperatifin bölgesinde bulunan bir adreste ikamet etmek ya da işletmesi bulunması,
Birden fazla ESKKK ile ortak olunmaması,

Bu özelliklere sahip olan işverenler ihtiyaç olması halinde kefalet kredisinde yararlanabilmektedir.

Kredi için kredi notu önemli mi?

Diğer bankalarda olduğu gibi kredi çekerken esnaf kefalet kredisi başvurusunda da Kredi notunuz önem taşımaktadır. Başka bankalardan kredi çekti iseniz ve ödemeleriniz geciktiyse yani kredi notunuz düşük ise esnaf kefalet kredisi çekerken çekeceğiniz kurum bunu dikkate almaktadır. Kredi notunuz yüksek ise kredi için size onay gelmesi daha olası bir ihtimaldir. 

Esnaf kredisinde nasıl faydalanılır?
Esnaf ve sanatkârlar odasına kayıtlı sicilin olması,
Vergi borcunun bulunmaması,
Kredi notunun yüksek olması,
En az bir yıldır esnaf kaydının bulunması,
Kredi veren kooperatifin bölgesinde bulunan bir adreste ikamet etmek ya da işletmesi bulunması,
Birden fazla ESKKK ile ortak olunmaması,
İhtiyaç olmak gerekirse. Bütün bu özeliklere sahip olan işverenler, işletmeler özel kefalet kredisinden faydalanabilmektedirler.

Bahsedilen şartlara sahip olmak Kredi çekmek için yeterli olsa da ufak aksaklıklar sonucunda kredi başvuruları olumsuz sonuçlanabilmektedir. Bu olumsuzluklar ise bahsettiğimiz gibi kredi notu veya başka aksaklıklar olabilir. Bu duruma istisna olarak ise Türkiye Halk Bankası krediye başvuran kişilerin arkasında kooperatif olduğundan dolayı şahısların Kredi notlarını belirleyici olarak görmez. Ancak yine de Kredi notu düşük olduğundan dolayı kredi çekmesi düşük ihtimaldir.

esnaf kefalet esnaf kefalet kredi esnaf ve sanatkarlar