Esnaf kredi sicil affı başvuru şartları nasıl başvurulur? Kimler sicil affına başvuru yapabilir?

TAKİP ET

Üzerinde borç bulunan ve kara listede yer alan pek çok kişi esnaf kredi sicil affını merak etmektedir. Borç yapan ve borçlarını zamanında ödemeyen kişiler kara listeye girmektedir. Kara listede yer alan kişiler ise bankalardan işlem yapmamaktadır. Bu nedenle esnaf kredi sicil affı başvuru yapmak isteyen kişiler nasıl olduğunu araştırıyor. Peki, Esnaf kredi sicil affı başvuru şartları nasıl başvurulur? Kimler sicil affına başvuru yapabilir? İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

Kredi borcuna sahip olan esnafa sicil affı yasası geliyor. Başta esnaflar olmak üzere vatandaşların en çok merak ettiği konu ise sicil affının ne zaman yürürlüğe girdiğidir. Üzerinde borç bulunan ve kara listene yer alan vatandaşlar dört gözle sicil affını beklemektedir. Peki,  Esnaf kredi sicil affı başvuru şartları nasıl başvurulur? Kimler sicil affına başvuru yapabilir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

Kredi Sicil Affı ve Başvuru Yöntemi

Kara listede yer alan pek çok kişi bankalardan kredi ve kredi kartı alamamaktadır. Bu nedenle bu kişiler için sicil affı yasası bir çözüm olarak sunulmuştur.  Finansman kuruluşlarında bulunan borçlarını kapatmakta büyük zorluklar yaşayan, aylık taksitlerini zamanında ödeyemeyen ve bu yüzden de kredi notunun düşmesine neden olan, bankaların kara listesine giren kişilerin zaman kaybetmeden borçlarının olduğu bu bankalara giderek gerekli başvuruyu yapması gerekmektedir. Kredi sicil affının yürürlüğe girmiş olduğu günden başlayarak 6 ay içerisinde ilgili bankaya gidip başvuru yapan vatandaşlara yardımcı olunacaktır. 

 

Kimler Sicil Affına Başvuru Yapabilir?

Kara listede yer alan ve bankadan kredi çekemeyen kişiler bankaların sunduğu esnaf kredisinden faydalanamamaktadır. Bu nedenle yüzlerce esnaf sicil affı yasalaştığı zaman bankalara gerekli başvuru yapabilirler. 

Bankalara olan geçmiş borçlarını ödeyememiş olan kişiler kendilerini kara listede bulmaktadırlar. Fakat çıkan af yasası ile borçlarından kurtulabilecekler. Bu af sayesinde kredi notları yükseltilip isimlerinin kara listeden çıkması sağlanacak ve bununla birlikte sicilleri de temizlenecek. Ticari faaliyette bulunmakta olan ya da bulunmayan bütün vatandaşlar kobi, tüccar, işletme, esnaf ve özel kişiler kredi kartı ve diğer kredi borçlarına dair kayıtları için sicil aflarından yararlanabilecekler.

 

Sicil Affından Yararlanma Şartları Nedir?

Sicil affından yararlanabilmek için bazı şartlar gereklidir. Çok basit olan bu şartlar şu şekildedir;

Borçlu olan kişiler yasa yürürlüğe girdikten sonra tam 6 ay içerisinde borçlarının hepsini ödemek şartı ile aftan yararlanacaklar.

Borcun hepsini peşin olarak ödemiş olan vatandaşların dışında borç tutarının toplamını kapatmak gibi bir ödeme gücüne sahip olmayan özel kişiler ve kobiler de yine altı ay içerisinde bankalara başvuru yapacak ve borçlarının yapılandırılması için talepte bulunarak sahip oldukları bu 6 ay içerisinde faiz ile beraber kapatacak.

Bankalara olan borçlarını ödemek için çabalayan borçluların gösterdikleri bu gayret nedeni ile isimleri kara listeden çıkarılmaya başlanacak. Yani eğer kişi borcunu ödeyebilmek için bankaya müracaat yapıyorsa, sadece bu başvuruyu yaptıkları için kredi notları da yükseltilecek. 

Bankalara olan borçlarını kapatıp 6 ay içerisinde isimlerinin yer aldığı kara listeden çıkmamış olan vatandaşlar ise böyle bir durumda bankalara içerisinde bulundukları durumu kontrol etmeleri için başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Geçmişte sahip oldukları bütün borç tutarını peşin olarak ödeyenler ya da faizi ile beraber tanınmış olan 6 ay süre içerisinde tekrar yapılandıranlar kredi sicil affı ile kara listeden çıkmış olacak.

 

Sicil Affından Kimler Yararlanabilecek?

Sicil affından kimlerin yararlanabileceği de vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Sicil affından yaralanmak için gerekli şartlar şu şekildedir;

Kredi sicil affından 6 ay içinde bütün borcunu kapatmış olan vatandaşlar,

6 Ay içinde sahip olduğu borçların tamamını ödeyebilmek için yapılandırma kredisini kullanmış olan vatandaşlar,

Kara listeye düşmelerine neden olmuş olan borçlarını yapılandırmak için başvuruda bulunanlar,

Borcunu ödemiş olan ancak buna rağmen 5 yıllık süre sebebi ile yine de ismi kara listede bulunan vatandaşlar faydalanabilecek.

 

Sicil Affı Başvurusu Nereye Yapılır?

Sicil affı başvurusunun nereye yapılacağı merak eden vatandaşlar internette araştırma yapmaktadır. Bununla ile ilgili kesin olarak bir bilgi yayınlanmadı ancak kanunun yürürlüğe girmesi ile beraber bütün bankaların çıkarılan bu kanun gereğince işlem yapmaları gerekmektedir. Yani borcu olan bütün vatandaşlar kanun hükümlerini ileri sürdükleri takdirde, ilgili bankalara tekrar yapılandırma ve borç kapatma başvurusu yapabilmektedirler. Kara listede yer alan vatandaşlar yasanın yürürlüğe girmesiyle bankalardan yapılandırma isteme hakkına sahiptir.

kredi sicil affı esnaf kredi sicil affı kredi sicil affı başvurusu kredi sicil affından kimler yararlanabilir