Ev hanımlarına kredi veren bankalar hangileridir? Ev hanımlarına kredi veren bankaların şartları nelerdir?

TAKİP ET

Ev hanımlarına bankalar tarafından kredi verilmektedir. Kredi almak isteyen ev hanımları hangi bankalardan kredi alabileceklerini araştırıyor. Ev hanımlarına özel kredi veren bankalardan istenen belgeler ve şartların neler olduğu merak ediliyor. Konuyla ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar internette araştırma yapıyor. Peki, Ev hanımlarına kredi veren bankalar hangileridir? Ev hanımlarına kredi veren bankaların şartları nelerdir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

Reklam
Reklam

Bankalar ev hanımlarına da kredi vermektedir. Gelir belgesine sahip olmayan ev hanımları için bankalar özel kredi imkanları sunmaktadır. Kadınlara özel değer veren bankalar yüksek limitli kredileri çok kolay ve hızlı şekilde onaylamaktadır. Bu kredilerden faydalanmak isteyen ev hanımları konuyla ilgili daha detaylı bilgi edinmek istiyorlar. Kolayca kredi alabilen ev hanımları pandemi döneminin getirdiği artılardan biri olarak banka şubesine gitmeden internet üzerinden çok hızlı şekilde kredi başvurusu yapabilir ve onay alabilirler. Peki, Ev hanımlarına kredi veren bankalar hangileridir? Ev hanımlarına kredi veren bankaların şartları nelerdir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

 

Ev Hanımları Kredi Alabilir mi?

Ev hanımlarına sunulan imkanlardan biri de gelir belgeleri olmasa da kredi alabilmeleridir. Bankalar artık gelir belgesi olsun, olmasın puanları düşük olmayan herkese kredi sağlamaktadır. Ev hanımlarına da kredi çekme kolaylığı sağlanmaktadır. Fakat bankalarda direkt olarak ev hanımlarına özel kampanya şeklinde bir seçenek bulunmamaktadır. Sicili bozuk olmayan, kredi notu düşük olmayan ev hanımları yapacakları başvuru sonrası kredi alabilir. Fakat geçmişte ödenmeyen kredi ya da kredi kartı borcu nedeni ile kredi notu düşük olan ev hanımları maalesef kredi kullanamazlar.

Bunlar yanında devletimizin özel destek imkanlarını kullanarak ev hanımları kredi çekebilir. Aile, çalışma ve sosyal hizmetler girişimci kadın kredisi, TANAP hibe projesi, KOSGEB gibi kuruluşlardan hibe ya da ileri tarihli kredi imkanları ev hanımlarına iş kurma, çalışma teşviki için sunulmaktadır.

 

Ev Hanımlarına Kredi Veren Bankalar İçin Şartlar Nelerdir?

Bankalardan kredi almak isteyen ev hanımları kredi almak için hangi şartların istendiğini merak ediyorlar. Devlet destekli ödenekler, kredi imkanları dışında kredi almak isteyen ev hanımları için aranan şartlar vardır. İstenen şartlar şu şekildedir:

Kira geliri gibi ek sabit gelirler

Kefil ve teminat göstermek

1000 puan üstü kredi notu

Daha önce bankalar ya da diğer kuruluşlar tarafından avukatlık olunmaması

Ödenmemiş kredi ya da kredi kartı borcu olmaması

Kısaca bankanın aradığı en önemli şart çekilen kredinin geri ödenmesini kanıtlayacak belgelerdir. Eğer ev hanımları çektikleri krediyi ay ay ödeyebileceğini gösterecek belgeleri sunarsa bankalar kredi çekmesine izin verecektir.

 

Ev Hanımının Kredi Kullanılabilmesi İçin Kredi Notunun Kaç Olması Gerekir?

Kredi için başvuru yapmak isteyen ev hanımları kredi notlarının kaç olması gerektiğini araştırıyor. Kredi notu bankalar için önemli bir kriterdir. Ev hanımlarından istenilen kredi notu şu şekildedir:

1-699 arası kredi notuna sahip ev hanımları en riskli grupta yer aldıkları için kredi kullanmaları çok düşüktür.

700-1099 arası kredi notuna sahip ev hanımları orta riski grupta yer almaktadır. Kredi kullanma imkanları düşük düzeydedir.

1100-1499 arası kredi notuna sahip ev hanımları az riskli grupta yer almaktadır. Kredi çekme durumları sunacakları gelir bilgisine göre olumlu karşılanmaktadır.

1500-1900 arası kredi notuna sahip ev hanımları az risksiz grupta yer aldıklarından dolayı kredi onay durumları anında olmaktadır.

Gruplara göre ayrılan kredi notu için hiç kredi kartı, kredi kullanmayan ev hanımları da bankalar için riskli durumda yer almaktadır. Kredi notunun oluşması ve bankalar ile olumlu işlemlerin yapılması gerekmektedir. Bu nedenle hiç kredi ile uğraşmayan kişiler biraz daha zor kredi alabilirler

 

Ev Hanımlarına Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Kredi notu ve geçmişine güvenen ev hanımları aşağıdaki ev hanımlarına kredi veren bankaların hangileri olduğu merak ediliyor.  Vatandaşlar, ev hanımlarına kredi veren bankalar ile iletişime geçerek, kredi başvurusunda bulunabilirler. Pandemi ile birlikte getirilen tedbirler kapsamından işlemler uzaktan yapılmaktadır. Şubeye gitmeden her bankanın mobil ya da internet bankacılığı üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Ev hanımlarına kredi veren bankaların listesi şu şekildedir:

Halkbank

VakıfBank

Ziraat Bankası

Akbank

İş Bankası

Şeker Bank

TEB – Türkiye Ekonomi Bankası

Garanti Bankası

Deniz Bank

ING Bank

QNB Finansbank

Türkiye Finans

Ev hanımlarına kredi veren bankalar Ev hanımlarına kredi veren bankaların şartları