Ev sahipleri dikkat! Konut kira gelirinde vergi istisnaları yükseltildi

TAKİP ET

Yeniden değerleme oranlarında meydana gelen net rakamlar sonrası 2022 yılı içerisinde konutlarını kiraya veren ev sahipleri için getirilen vergi istisnalarında artışa gidildi. Daha önceden 7 bin lira olan vergi istisnası 9 bin 500 liraya yükseltildi.

Reklam
Reklam

TÜİK tarafından açıklanan ekonomik veriler sonrası 2022 yılına ait yeniden değerleme oranlarındaki rakamlarda netleşti. Oranların yüzde 36.20 olarak belirlenmesi ile birlikte 2022 yılı içerisinde konutlarını kiraya veren ev sahiplerine öngörülen vergi istisnası tutarları da yükselmiş oldu.

Geçtiğimiz yıl 7 bin lira olan kira istisnasının 2022 yılı içerisinde 9 bin 500 TL'ye çıktığı bildirilirken, konuyla ilgili yapılan açıklamada ev sahiplerine yönelik sağlanan bu istisnadan ticari, zirai ve mesleki kazançları için yıllık beyanname veren kişilerin yararlanamayacağı belirtildi.

Yapılan düzenlemede ayrıca, 9 bin 500 TL ve üzeri konut kira geliri olanların da toplam kazançlarının 250 bin TL'yi geçmesi durumunda sunulan istisnai durumun dışında kalacakları aktarıldı.
 

konut gelirlri vergi ayarı vergi istisnası 2022 vergi istisnası