Evde bakım maaşı 2022 yılında ne kadar oldu?

TAKİP ET

Evde bakıma muhtaç olan kişilere bakan kişiler evde bakım maaşı almaktadır. Evde bakım maaşının kriterleri araştırılmaktadır. Evde bakım maaşının 2022 yılında ne kadar olduğu da merak konusu oldu. Evde bakım maaşı 2022 yılında ne kadar oldu? Bu haberimizde Evde bakım maaşına ilişkin detayları sizler için derledik. İşte 2022 evde bakım maaşına ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Çalışamayan ve evde bakıma muhtaç olanlara verilen evde bakım parasına diğer kalemlerde de olduğu şekilde de 2022 yılında zam geldi. Zamlı ödemeler ise bu ay başlıyor! Peki devlet tarafından kontrol edilen şartları sağlayan ve o şartlarda süreklilik gösteren bakıma ve desteğe muhtaç kişiler için ödenen bu tutar 2022 yılında ne kadar olacak?

Evde bakım parası Bu ödemeyi almak için şu şartlar gerekiyor:Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerindeki bakım hizmetleri değerlendirme heyeti tarafından bakım gerekli engeli bulunduğunun tespit edilmesi...Sağlık kurulu raporunda ‘ağır engelli’ ibaresinin yer alması Hane içinde kişi başına düşen yaklaşık aylık geliri, asgari ücretin aylık net tutarın üçte ikisinden daha az olması gerekir.

Evde bakım parası ne zaman kesilir?

Bazı durumlar maaşta kesintiye  neden olur. Bunlar: Mümkünse hükümsüzlük ilişkisi sona ermeden yeni bir şikayette bulunulmalıdır. Zamanında teslim edilemediği durumlarda yetkililere haber verilmelidir. Aksi takdirde maaştan kesinti yapılır.Aile biriminin geliri arttığında, aile biriminde yaşayan kişi sayısı artıp azaldığında, aile biriminden bir kişi çalışmaya başladığında; Yetkililere 1 ay içinde haber verilmesi gerekiyor, aksi halde gelir artışı tespit edilirse maaş kesintisi yapılıyor. Ücret kesintisinden sonra yeniden bağlanma koşulları ortaya çıkarsa, ilk talep olarak talepte bulunulur.

evde bakım parasına Ocak 2022 ayında zam kararı gelmişti. Zamlı şekilde Şubat 2022'de yatacak. Zamlı olarak 2 bin 354 TL olarak yatacak.

Evde bakım parası evde bakım maaşı ne kadar 2022 evde bakım maaşı