Evde bakım maaşı alanlara Kurban Bayramı ikramiyesi verilecek mi 2022

TAKİP ET

Kurban Bayramı için artık geri sayım başlarken Kurban Bayramı ikramiyesi içinde heyecan dorukta. 2022 yılı Kurban Bayramı 9 Temmuz günü kutlanacak. Emekli vatandaşlar Kurban Bayramı ikramiyesi için son derece heyecanlı. 1100 TL olarak hesaplara yatacak olan Kurban Bayram ikramiyesini bekleyen başka vatandaşlar da var. Peki, evde bakım maaşı alanlara Kurban Bayramı ikramiyesi verilecek mi 2022? evde bakım maaşı alanlara bayram ikramiyesi ödenir mi?

Reklam
Reklam

Kurban Bayramı için artık Geri sayım başladı. 9 Temmuz günü başlayacak olan Kurban Bayramı 12 Temmuz'da bitecek. Kurban Bayramı öncesinde milyonlarca emekli vatandaş hesaplarına yatacak olan 1100 TL emekli ikramiyesini bekliyor. Ancak emekli vatandaşların yanı sıra evde bakım maaşı alan vatandaşlar da Kurban Bayramı ikramiyesi alıp almayacaklarını merak ediyor. Peki, evde bakım maaşı alanlara Kurban Bayramı ikramiyesi var mı? Evde bakım maaşı alanlara bayram ikramiyesi verilir mi?
 

Evde bakım maaşı alanlara bayram ikramiyesi var mı?


Evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli vatandaşlara ödenen evde bakım maaşı aylık olarak hesaplara yatıyor. Evde bakım maaşı Bu yıl 2706 TL olarak ödenmeye başlandı. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar kendilerine Kurban Bayramı ikramiyesi verilip verilmeyeceğini merak ediyor. Peki, evde bakım maaşı alanlara Kurban Bayramı ikramiyesi verilir mi? Kurban Bayramı ikramiyesi sadece emeklilere ve dul ve yetim aylığı alanlara veriliyor. O nedenle evde bakım maaşı alan vatandaşlara Kurban Bayramı ikramiyesi ödenmeyecek.
 

Kimler evde bakım maaşı alabilir?


Evde bakım maaşı imkanından yararlanmak için en az %50 engelli olmak gerekiyor. Ağır engelli olunması durumunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bakım hizmetleri de veriliyor. Evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli vatandaşların ailelerine ödenen evde bakım maaşı için aynı zamanda gelir kriteri de aranıyor. Hane içinde bulunan Kişi sayısına göre kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması halinde evde bakım maaşı almak mümkün oluyor.
 

2022 emekli bayram ikramiyesi ne kadar?


2022 emekli bayram ikramiyesi konusunda Ramazan Bayramı öncesinde detaylar netleşmişti. Emekliye bayram öncesinde 1100 TL olarak ikramiye ödemesi yapılmıştı. Kurban Bayramı öncesinde de yine 1100 TL emekli ikramiyesi verileceği tahmin ediliyor.