Evde bakım maaşı nedir? Bakım parası nasıl alınır? Evde bakım maaşı başvurusu nereye yapılır? Evde bakım maaşı şartları nelerdir?

TAKİP ET

Evde hastası olan bir kişinin bulunması herkes açısından zor bir durumdur. Evde bakım parası almak isteyen kişiler başvuru için neler yapılması gerektiğini merak etmektedir. Evde bakım parası başvuru dilekçesi ve evde hasta bakımı parasının nasıl alınacağı kafalarda soru işareti oluşturmaktadır. Peki, Evde bakım maaşı nedir? Bakım parası nasıl alınır? Evde bakım maaşı başvurusu nereye yapılır? Evde bakım maaşı şartları nelerdir? İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

Evde bakım maaşı almak için başvuru yapmayı düşünenler, başvuru talebi için gerekli evrakların neler olduğunu merak etmektedir. T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen bu proje engelli vatandaşlar için geliştirilmiştir. Evde bakım maaşının verilebilmesi için bakıma muhtaç engellilerin tespiti ve bakım hizmeti esaslarının belirlenmesine ilişkin yönetmelik kapsamında işlemler yapılır. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar internette araştırma yapmaya başladı. Evde bakım parası başvuru dilekçesi ve evde hasta bakımı parasının nasıl alınacağı kafalarda soru işareti oluşturmaktadır. Peki, Evde bakım maaşı nedir? Bakım parası nasıl alınır? Evde bakım maaşı başvurusu nereye yapılır? Evde bakım maaşı şartları nelerdir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

Evde Bakım Maaşı Nedir?

Evde hastası olan ve bu hastaya yetersiz kalan birçok vatandaş bulunmaktadır. Bu kişiler evde bakım maaşının ne olduğu hakkında bilgi almak istemektedir. T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen bu proje engelli vatandaşlar için geliştirilmiştir. Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşların evde bakım maaşı yardımından faydalanabilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine engelli maaşı başvuru dilekçe örneği ile başvuruda bulunması gerekir. Evde bakım maaşının verilebilmesi için bakıma muhtaç engellilerin tespiti ve bakım hizmeti esaslarının belirlenmesine ilişkin yönetmelik kapsamında işlemler yapılır.

 

Evde Bakım Maaşı Başvurusu Nereye Yapılır?

Bakanlığın yürütmüş olduğu bu projeden yararlanmak isteyen engelli vatandaşlar, evde bakım maaşı başvurusunun nereye yapılacağını merak etmektedir. Pek çok kişi başvuruyu gerçekleştirirken nereden başlayacağını bilemez bu nedenle konu hakkında bilgi almak isteyen kişiler internette araştırma yapmaya başladı. Bakım parasının nasıl alınacağı, başvuru şartları gibi pek çok soru araştırılmaktadır.

 

Bakım Parası Nasıl Alınır?

Evde bakım maaşı her yıl artmakta olup, 2021 yılında maaş tutarı 1460 lira olarak belirlenmiştir. Asgari ücret tutarında bir meblağ verilmemiş olsa dahi, evde bakım maaşı başvuru işleminde bulunan ve başvurusu kabul olan kişiler için bu ödeneğin iyi bir tutar olduğunu söyleyebiliriz.

 

Evde Bakım Maaşı Şartları Nelerdir?

16.12.2010 tarih ve 27787 sayılı resmi gazetede yayınlanan “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” başlığı altında engelli sağlık kurulu raporlarında evde bakım maaşı alacak olan kişinin, engel oranının %50 ve üzeri olup ağır engelli bölümünde evet ibaresi bulunması gerekir. Engellilik düzeyi %50’nin altına düştüğü takdirde evde bakım maaşı iptal dilekçe örneği ile birlikte gerekli yerlere bildirimde bulunulmasında fayda vardır.

Hastanın T.C. kimlik bilgileri (doğum, adres, iletişim)

Rapor ve engel bilgileri 

Engellinin aylık gelir 

Varsa engellinin mal beyanı bilgisi

Bakıcının ise kişisel bilgileri evde bakım maaşı başvuru dilekçe örneği işlemlerinde istenilen bilgilerdir

 

Evde Bakım Maaşı Dilekçe Örneği

Evde bakım parası almak için başvuru yapacak olan kişiler neler yapması gerektiği konusunda kafa karışıklığı yaşayabilmektedir. İnternette araştırdıkları pek çok soru yer almaktadır. Bu sorulardan bir tanesi de evde bakım maaşı dilekçesinin nasıl yazılacağıdır. Evde bakım maaşı için dilekçe yazmak isteyen kişiler için dilekçe örneği şu şekildedir:

 

……………..(Sağlık Kurumu/ Kuruluşu/Aile sağlığı Merkezi/Aile Hekimi Adı)…………………

EVDE SAĞLIK HİZMETİ BAŞVURU FORMU

 

KİMLİK BİLGİLERİ                                                                      İLETİŞİM BİLGİLERİ

 

Adı                  :…………………………………                     Ev Tel:…………..Gsm:………….

Soyadı             :………………………………….                    E-mail:……………………………

Anne adı         :…………………………………                     Adresi:……………………………

Baba adı         :…………………………………                     ……………………………………

Doğum tarihi  :…………………………………                     ……………………………………

Doğum yeri    :…………………………………                     ……………………………………

T.C. Kimlik No :…………………………………                   ……………………………………

Güvence Durumu/Sosyal GüvenlikNumarası:……………………………………………………….

HASTALIĞI HAKKINDA BİLGİ (Tanı-Tedavi):…………………………………………………..

………………………………………………………………………………………………………..

SÜREKLİ KULLANDIĞI İLAÇ/TIBBİ CİHAZ/ORTEZ/PROTEZ :

………………………………………………………………………………………………

Yukarıda açık kimliği, adres ve hastalık bilgileri olan şahısın evde sağlık hizmetine ihtiyacı vardır. Tarafınızdan değerlendirilmesi arz olunur.

…../…../20…

Adı ve Soyadı

 

Müracaatı yapanın yakınlık derecesi………………………………

Açık adresi:……………………………………………………………….

*Müracaatı yapan klinik/müdavi tabip/aile hekimi:……………………

………………………………………………………………………

DEĞERLENDİRME SONUCU ,………………………………………….

Değerlendiren Tabip:

         Kaşe/İmza

Evde bakım maaşı nedir Bakım parası nasıl alınır Evde bakım maaşı başvurusu nereye yapılır Evde bakım maaşı şartları nelerdir Evde bakım maaşı dilekçe örneği