Evde bakım maaşı Temmuz zammı 2022! Yeni zamlı evde bakım parası ne kadar?

TAKİP ET

Evde bakıma muhtaç, hasta yaşlı ve engelli yakınlarına bakan kişilere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak verilen evde bakım maaşının zamlı tutarı merak ediliyor. Evde bakım maaşına Temmuz ayında zam geldi mi? 2022 Temmuz evde bakım parası ne kadar oldu? Temmuz zammı ile evde bakım maaşı kaç TL oldu?

Reklam
Reklam

Temmuz ayı evde bakım maaşı zammı ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bugün Haziran ayı enflasyon rakamları açıklanıyor.  Yılın ilk 6 aylık dönemine ait enflasyon rakamlarının belli olması ile birlikte Temmuz Ayı zam oranları da kesinlik kazanacak. Temmuz ayında yapılacak olan zamla birlikte evde bakım maaşı alanların da maaşları değişecek. Peki, Temmuz ayında evde bakım maaşına zam geldi mi? Temmuz ayı evde bakım parası ne kadar oldu? Evde bakım maaşı temmuz zammı oranı ne kadar?
 

Kimler evde bakım maaşı alabilir?

Evde bakım maaşı alabilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere uygun olmak gerekiyor. Bu kriterler arasında en önemli olanı da evde bakıma muhtaç hasta ve yaşlı ya da engelli kişinin Yaşadığı hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması. Ayrıca engelli kişinin heyet raporu da gerekiyor. Bakanlık tarafından aranan kriterlere uygun olan kişiler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları aracılığı ile evde bakım maaşı başvurusu yapabiliyor.
 

2022 Temmuz zammı ile evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Evde bakım maaşı en son ocak ayında değişmiş ve 2354 TL olarak ödenmeye başlanmıştı. Bugün açıklanacak olan enflasyon verileri sonrasında evde bakım maaşı da yeniden hesaplanacak. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon rakamlarının açıklanması sonrasında yeni zamlı evde bakım parası haberimizde olacak...