Evde fön çekmenin püf noktaları

TAKİP ET

Her gün kuaföre gitmek yerine evde aynı sonucu almak ister misiniz? İşte evde fön çekmenin püf noktaları…

Reklam
Reklam

Salondan taze bir fönle çıkmak gibisi yoktur, neredeyse harika bir gün veya geceyi garanti eder, değil mi? Ya size evde benzer bir görünüm yaratmanın o kadar da zor olmadığını söylesek, sadece doğru püf noktalarını bilmeniz gerekiyor! İşte salona uygun saçlarınızı evde kolayca nasıl alacağınız hakkında ipuçları.

Yeni Yıkanmış Saçları Kurutmayın

“ Duştan hemen sonra saç kurutmak insanların en sık yaptığı hatalardan biridir. İşin püf noktası, fazla nemi gidermek için saçınızı mümkün olduğunca havluyla kurutmaktır," diyor Dessange Bangalore Direktörü Darshith Shivanagere. Fazla nemi dışarı atmak, uygulayacağınız ürünlerden maksimum etkiyi almanıza yardımcı olacaktır.

Islak Saçları Fırçalamaktan Kaçının

Bunu daha önce söyledik ve tekrar söyleyeceğiz, ıslak saçı taramak en kötüsüdür. Darshith, "Bir fırçayla ıslak saçı çekmek, ona zarar verme şansınızı artıracaktır," diye alay ediyor. Bunun yerine, saçınızı havluyla kurulayın ve artık ıslanmadığında, saçları kolayca çözmek için geniş dişli bir tarak kullanın. Molanızı bozacağı için ıslak saçta yuvarlak bir fırça kullanmamayı unutmayın.

Isı Koruyucuları Kullanmayı Asla Atlamayın

Evet, ısı koruyucular işe yarıyor ve bunları fönle kurutmadan veya herhangi bir saç aleti kullanmadan önce dini olarak kullanmalısınız. “Bunu bir güneş kremi olarak düşün ama saçın için. Ayrıca, piyasada çok çeşitli ısı koruyucular var, bu yüzden doğru olanı kullandığınızdan emin olun,” diye tavsiyede bulunuyor Darshith.

Saçınızı Önden Arkaya Kurutun

"Birçok insan yanlışlıkla önce kafalarının arkasını kurutmaya başlar. Darshith, her zaman ön kısım gibi daha görünür kısımlarla başlamanız ve ardından geri dönmeniz tavsiye edilir” diyor. Ön saç düzleştirilmesi daha zorlayıcı olduğu için önden başlamak en iyisidir.

İyi Bir Fön Makinesine Yatırım Yapın

Saçın zarar görmesini en aza indirecek işlevler sunan ve kuruma sürenizi kısaltmaya yardımcı olan iyi bir fön makinesine yatırım yapmak, uzun vadede size yardımcı olacaktır. Kaliteli kurutucular, birden fazla ısı ayarı, saç kütiküllerini kapatmak için soğuk bir atış ve hava teknolojisi gibi harika özelliklere sahiptir. Ek olarak, pürüzsüz bir yüzey elde etmenize yardımcı olacağı için ön taraftaki nozul eklentisini kullanmayı unutmayın.