Evde Kombucha Çayı Nasıl Yapılır?

TAKİP ET

Kombucha çayı son dönemlerde özellikle sağlıklı beslenme ve diyet listelerinin vazgeçilmez çaylarından biri haline geldi. Kamboçya çayı faydaları açısından gerçekten tüketilmesi gereken içecekler arasında yer alıyor. Peki, evde Kamboçya çayı nasıl yapılır?

Reklam
Reklam

Kombu çayına atfedilen birçok sağlık yararı vardır, bu yüzden son zamanlarda böyle bir çılgınlık haline geldi ve giderek daha fazla insan onu evde yapmak istiyor. Bildiğiniz gibi, Kombucha fermente edilmiş bir çaydır, bu nedenle Kefir gibi diğer fermente gıdaların yapımında olduğu gibi biraz zaman alacak yavaş bir işlemdir. Evde Kombucha çayı yapmayı öğrenmek için tüm adımları not edin.

İçindekiler:

 Siyah veya yeşil çay
 4 litre (2 galon lqd) filtrelenmiş su
 Kombucha anneleri
 2 su bardağı şeker
 Cam kavanozlar (2 galon veya 4 litre doldurmanız gerektiği kadar)

Takip edilecek adımlar:

Evde Kombucha çayı yapmaya başlamadan önce bilmelisiniz ki eğer ilk defa yapıyorsanız, en iyi sonucu aldığınızdan emin olmak için anneleri buzdolabında on gün dinlenmeye bırakmanız gerekeceğini bilmelisiniz. Ve olası yan etkilerden kaçınmak için. Paketin talimatlarını izlemeniz önemlidir. İnternette veya bir uzmanda Kombucha çayı bulacaksınız, sadece anneniz Kombucha'yı tanınmış bir satıcıdan veya güvenilir bir arkadaştan satın aldığınızdan emin olun.
Kombu çayı yapmak için ilk adım, önceden filtrelenmiş iki galon suyu poşet çaylarla kaynatmaktır. Kaynatın ve çay poşetlerini 5 dakika bekletin.
Poşetleri çıkardıktan sonra şekeri dökün ve tanelerin tamamen çözüldüğünden emin olana kadar karıştırın. Soğuyana kadar bekletin (yaklaşık 2 saat).
Çayı cam kavanozlara ve ardından ana Kombucha ile gelen sıvıyı ve ardından gerçek Kombucha annesine dökün. Bunu dikkatlice yapın, düz bir şekilde yatırın ve kırılmadığından emin olun.
Tüm Kombucha annelerini kavanozlarınıza ekledikten sonra sıra kavanozları bir parça temiz kumaş ya da mutfak havlusu ile kapatıp bir parça ip ya da lastik bantla bağlamaya geliyor.
Kavanozlarınızı güneşten uzak serin bir yerde saklayın. Çayın mayalanması için gereken süre bu olduğundan, 5 gün boyunca bekletin.
Beş gün geçtikten sonra kavanozları tekrar açıp anneyi dikkatlice çıkarabileceksiniz. Tekrar kullanabilmek için yarım bardak fermente çay ile kaplı bir tabağa koymalısınız. Bir bebeği anneden ayırabilirsiniz. Nemli kalması için çayla birlikte buzdolabında saklarsanız, bir sonraki Kombucha çayınız için kullanabilirsiniz.
Anneleri çıkardıktan sonra kavanozları üstleri kapalı olarak soğuması için buzdolabına koyabilirsiniz.
Kombucha çayınızın daha lezzetli olmasını istiyorsanız, çeyrek bardak istediğiniz şekersiz meyve suyunu dökün ve iki gün boyunca annenin bir kısmı ile kapalı ve güneş ışığından uzakta mayalayın. Önceki adımı tekrarlayın.Artık Kombucha çayınızı dilediğiniz zaman içebilir ve kilo vermeye faydalı olduğu söylendiği için özelliklerinden faydalanabilirsiniz.
Evde Kombu Çayı Nasıl Yapılır konusuna benzer yazıları okumak isterseniz Yeme-içme kategorimizi ziyaret etmenizi öneririz.
İpuçları
Anne Kombucha geleneksel olarak bir arkadaşa aktarılır, ancak onu atabilir veya bebeklerle bir sonraki parti için kullanabilirsiniz.