Evde toz alırken unuttuğunuz bir şey var

TAKİP ET

Bazen daha sık temizlemek daha iyi değildir. Önemli olan temizliği daha etkili bir şekilde yapmaktır. Nasıl olduğunu öğrenin!

Reklam
Reklam

Evde toz alma, herhangi bir evin haftalık rutinlerinde en çok tekrarlanan faaliyetlerden biridir. Havada asılı kalan ve yüzeylere yerleşen bu küçük parçacıklar kolayca kaybolmazlar ve bu nedenle önlem alınması gerekir.

Evi tozdan temizlemek sadece bir estetik meselesi değil, sağlık meselesidir. Aşırı toz, solunum problemlerine neden olabilir veya astım gibi solunum problemlerini artırabilir. Sonuç olarak, özellikle dikkat etmeniz ve her şeyden önce doğru yapmanız gereken bir şeydir.

Hiç temizlediğiniz izlenimini edindiniz mi ve kısa süre sonra mobilyalarda tekrar toz buldunuz mu? Belki de yanlış bir şey yapıyorsun! Konu evde toz almak olduğunda neleri unutuyor olabileceğinizi okumalısınız. Bunun için gidelim!

Evde toz almanın püf noktaları

Toz alırken birkaç şeyi akılda tutmak önemlidir. Bazen her gün yapmakla ilgili değil, haftada en az iki kez etkili bir şekilde yapmakla ilgili. Nasıl olduğunu görelim:

Havalandırma temizliğine eşlik edin

Her sabah evin odalarını havalandırmak sağlıklıdır, ancak özellikle tozları temizleyecekseniz. Pencere ve kapı kapalıyken yaparsanız, muhtemelen tozu ortalıkta gezdirirsiniz ve kısa sürede gitmediğini fark edeceksiniz.

Bu, evde toz alma söz konusu olduğunda ana gözden kaçanlardan biridir. Bu nedenle, temizlemeye başlamadan en az birkaç dakika önce pencereyi açın ve mobilyaların tozunu aldıktan sonra da bir süre kapatın.

Süpürge yerine elektrikli süpürge kullanmak

Süpürge, yere bir şey düştüğünde çok kullanışlı bir alet olsa da, elektrikli süpürge toza karşı çok daha etkilidir. Ev tozunu iyi temizleme özelliğine sahiptir ve sadece bir yerden başka bir yere taşımaz. Bu nedenle, şimdiye kadar süpürgeyi kullanıyorsanız ve toz temizlemenizin etkili olmadığını fark ettiyseniz, bunun nedeni muhtemelen bir elektrikli süpürgeye ihtiyacınız olmasıdır.

Evde tozu temizlemek için fırçalamak önemlidir

Havalandırdığınız, tozunu aldığınız ve vakumladığınız zaman nemli bir aletle ovalamanız gerekir. Sadece zemin değil, evinizde sahip olduğunuz mobilya ve yüzeyler de.

Bunun nedeni, süpürdükten sonra kalan bazı toz parçacıklarının paspas veya nemli beze yapışıp çıkarılacak olmasıdır. Bunları çıkarmazsanız ilk başta fark etmeyebilirsiniz ancak birkaç gün sonra tekrar tozlanırsınız.

Bazı nesnelere özellikle dikkat edin

İyice temizleseniz bile tozun birkaç gün içinde geri döndüğünü sık sık fark ediyor musunuz? Çünkü fazla toz toplayan bir yeriniz var!

Genel olarak, aşağıdaki yerlere dikkat etmelisiniz :

Farkına varmadan muazzam miktarda toz biriktiren halılar.

Genellikle sokaktan gelen tozu engelleyen perdeler de vardır. Perdelerin en az iki haftada bir temizlenmesi tavsiye edilir.

Kablo alanları, yani telefon veya wifi bağlantısının bulunduğu yer.

Yatağın altı veya kanepenin altı gibi evin belirli bölümlerinin altında. Bu parçayı iyice temizlemezseniz, toz mobilyaların geri kalanına hareket edecektir.

Kitaplar ile kitaplık. Tozdan kaçınmak için, kitapları arada boşluk bırakmadan bir arada tutmak en iyisidir. Yine de, zaman zaman bunları tek tek temizlemeniz önerilir.

Umarız evdeki tozu temizlemek için bu küçük numaralarla size yardımcı olmuşuzdur. Bunları rutin olarak takip ederseniz, eviniz her zaman bu can sıkıcı parçacıklardan temizlenecektir!