Eviniz için perde seçerken yaptığınız hatalar

TAKİP ET

Perdeler, özellikle güneşin girişini güzel bir şekilde düzenlemek, mahremiyet sağlamak ve hatta toz girişini biraz durdurmak için evde her zaman birçok nedenden dolayı bulunur. Gerçek kullanım unsuru olmasına rağmen bu, belirli bir tarza sahip olamayacağı ve ortamdaki diğer dekoratif öğelerle birleştirilemeyeceği anlamına gelmez.

Reklam
Reklam

Piyasada perdeler için çok çeşitli desenler, malzemeler ve kalınlıklar vardır, bununla istediğiniz efekti elde edebilirsiniz ancak dikkatli olun, çünkü bu süreçte perdelerinizin işlevini yerine getirmemesine neden olacak bazı hatalar yapma ihtimaliniz vardır. İşlev ve buna ek olarak, dekor ile çok uyumsuz.

Perde seçerken yaptığımız hatalar

Genellikle ev dekorasyonu denilince dikkatimiz hemen duvarlara, mobilyalara, halılara ve tablolara döner; yani her şeyi düzenlemeyi bitirdiğimizde, bir öğenin diğerleriyle uyum sağlamadığını gerçekten fark ederiz: Perdeler.

Karşılaştığımız en büyük çelişki, tamamen estetik bir bakış açısıyla düşünüldüğünde işlevlerinin unutulması ve uygunsuz hale gelmesidir. Ayrıca, onları yalnızca belirli bir fayda nesnesi olarak değerlendirerek seçimde başarısız oluyoruz ve sonuçta görsel olarak tatsız oluyorlar. Tüm bunlardan kaçınmak istiyorsanız endişelenmeyin çünkü aşağıda eviniz için perde seçerken kaçınmanız gereken hataların neler olduğunu anlatacağız.

Evin mahremiyetini korumayı unutmak

Kimse evin içinde mahremiyetinin ihlal edilmesini istemez, bu nedenle pencereleri meraklı gözlerden korumak hayati önem taşır. Bu anlamda perdeler belirleyici bir rol oynar ve stilinizi kaybetmeden bir çift seçebilirsiniz. Piyasada sizi dışarıdaki rahatsız edici gözetlemelerden koruyacak ve aynı zamanda güneş ışığını evinizden uzak tutacak güzel yarı şeffaf kumaşlar var. Ağır keten başka bir iyi seçenektir ve yarı baskılı kumaşlar da evinizin güzelliğini bozmadan işlerini yaparlar.

Yanlış pencere boyutunu kullanma

Açık nedenlerden dolayı tüm perdeler aynı boyutta değildir: pencereler farklı boyutlardadır. Bu nedenle, pencereleri iki katından fazla ölçmek zorunda kalırsanız, sadece işe yaramaz olmayacak yanlış bir tamamlayıcıya yatırım yapmamak için yapmanızı öneririz; yerinden görünecek ve korkunç bir boğulma hissi yaratarak ışığı bozabilir.

Perde çubuğunun asılmaması gereken yere asılması

Perde çubukları pencerenin 10 cm yukarısına asılmalıdır. Perde çubuğunun doğru boyutuyla ilgili olarak, pencereyi ölçün ve mükemmel boyutu elde etmek için pencerenin her iki yanına 25 ila 30 santimetre ekleyin.

Düşük kaliteli donanım kullanma

Ev için her şey uzun yıllar kullanılabilecek kalitede olmalı; sürekli gereksiz harcamalar yapmak istemiyorsanız. Perde donanımı söz konusu olduğunda, kaliteli satın almaya çalışın ya da zeminde bulunan çubuklu perdelerinizi sık sık görmeye hazır olun.

Onları buruşuk bırak

Kırışıklıkların çok ince göründüğünü biliyor muydunuz? Herhangi bir bağlamda, buruşuk bir yüzey düşük sınıfla eş anlamlıdır, bu nedenle evinize yerleştirdiğiniz perdelerin kırışıksız olduğundan emin olun . Perdelerinizi ütüleyin, böylece onlardan en iyi şekilde yararlanın ve güzel bir manzaranın keyfini çıkarın.