Evlerin korkulu rüyası camlar, hele kış gelince! Bu yöntem sayesinde pencereleriniz su lekesi tutmayacak!

TAKİP ET

Herkes evinde ayna gibi camları görmek ister. Ancak bu sürekli yağışlı ve fırtınalı geçen kış aylarında pek mümkün gibi görünmüyor değil mi? Yanılıyorsunuz! İşte kışın bile camlarınızı ayna gibi gösterecek ve leke bırakmayacak o yöntem…

Reklam
Reklam

 

Kış aylarında pırıl pırıl görünen pencereler hepimize hayal gibi geliyor. Özellikle yağmurlu karlı ve fırtınalı günlerde camların batması kaçınılmaz bir durum oluyor. Ancak sizler için söyleyeceğimiz bu birkaç yöntem sayesinde camlarınız daha geç leke tutacak ve daha az kirlenmiş olacak. Hayallerinizi gerçekleştirmeye hazırsanız başlayalım!

Günü seçmek çok önemli

Camların çabucak batacağını bilmek bile sizi temizlik yapmaktan uzaklaştırabilir ya da moralinizi bozabilir. Ancak bu birkaç yöntem sayesinde camlarınız çok kolay bir şekilde temizlenip daha geç sürede kirlenmeye başlayacak. Öncelikle rüzgar, kar ya da yağmur yağışının olmadığı bir gün seçelim. Bu günü bulabilmek için hava durumunu bir süre takibe almanız gerekebilir. Beklediğiniz günün gelmesinin ardından havanın gölgeli ya da bulutlu olduğu bir anda camlarınızı silebilirsiniz.

Otellerin sırrı çözüldü!

Her şeyden önce cam ve çerçevelerdeki tozları temizlemekle başlayalım. Camlarınızı silmek için bir mikrofiber cam bezine ihtiyaç var. Bu bezin ardından birlikte ihtiyacınız olan solüsyonu hazırlayabiliriz!

Gerekli malzemeler

Yarım çay bardağı bulaşık makinesi parlatıcısı

1 litre sıcak su

Bir kova veya leğenin içerisine bulaşık makinesi parlatıcısını dökelim ve üzerine 1 litre sıcak suyu ekleyelim. Karışım ılıdıktan sonra cam mikrofiber bez yardımı ile camları silelim. Sildikten 10 saniye  sonra nemli temiz bir bezle camı yeniden temizleyelim. İşte tertemiz camlar için yapmanız gereken işlem bu kadar basit.