Evlileri ilgilendiren yasa Meclis'te! 25 yıl evli kalan emekli olacak

TAKİP ET

Evlileri ilgilendiren SGK yasası Meclis'te görüşülüyor. Söz konusu yasa tasarısına göre 25 yıl evli kalan kişiler emekli olacak. Bu haberle birlikte gerekli şartlar insanların merak konusu oldu. Detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

Eşleri çalışırken kendileri fedakarca evlerine bakan kadınlar konusunda yeni bir yasa tasarısı şu sıralar gündemi meşgul ediyor. Söz konusu yasa tasarısına göre Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nde yapılacak değişiklikle beraber 25 yıl evli kalan ev hanımları emekli olmaya hak kazanacak. Bu müjdeli haberle birlikte insanlar arama motorları üzerinden gerekli şartların neler olduğunu araştırmaya başladı.
25 Yıl Evli Kalan Emekli Olacak
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda yapılacak değişiklikle beraber sigortalı olmayan ve 25 yıl boyunca evli kalan ev hanımlarının da emekli olma ihtimali ortaya çıktı. Kanun teklifinin gerekçesi olarak şu ifadeler kullanıldı. “Bu kanun teklifi düşük gelirli hanelerde primleri ödeme imkanı olmadığı için herhangi bir şekilde sigortalı olamayan ve belli bir süre sigortalı olarak sosyal güvenlik sisteminde kaydı bulunduğu halde şu an sigorta ile bağı bulunmayan ve prim ödeyemeyen ev kadınlarının yaşlılık aylığı alabilmelerinin önü açılmaktadır”
Kanun teklifinin gerekçesi dışında bu kanundan yararlanmak için gerekli şartların neler olduğu da merak ediliyor. İşte ev kadınlarının emekli olması için gerekli şartlar:
1)Sosyal Güvenlik Kurumu ile herhangi bir bağ olamayacak,
2)Evlilik süresinin 25 yıl ve daha üzeri olması gerekmektedir,
3)Belli bir süre sigortalı olarak sosyal güvenlik sisteminde kaydı bulunduğu halde şu an için Sosyal Güvenlik Kurumu ile bağın bulunmaması şartları bulunuyor. 
Ev hanımlarının emekli olmasını sağlayacak olan yasanın Meclis’te kabul edilip edilmeyeceği ilerleyen haftalarda belli olacak.

25 yıl evli kalan emekli SGK meclis