Evlilik dışı ilişkiye ceza: Bir yıla kadar hapis cezası uygulanıyor!

TAKİP ET

Evlilik dışı ilişkilere atık bir yıl kadar hapis cezası uygulanıyor. Yasa onay aldı. İşte detaylar!

Reklam
Reklam

Evlilik dışı ilişkiye ceza: Bir yıla kadar hapis cezası uygulanıyor!

 

Endonezya’da evlilik dışı ilişkiler için yeni değişiklikler söz konusu. Evlilik dışı ilişkilerde yakalanmaları üzerine bir yıla kadar hapis cezası uygulanacak. Yeni yasa evli olmayanlar için zinanın önüne geçmeyi ve istenmeyen doğumların kontrol altına alınmasını amaçlıyor.

Endonezya hükümetinden yeni karar

Endonezya hükümeti aldığı yeni kararlara göre, evlenmeden önce ilişki yaşanmasının önüne geçmek ve evlilik dışı oluşabilecek doğumları engellemek adına devrim niteliğinde bir yasanın kabulünü gerçekleştirdi. Çıkarılan yeni yasa çerçevesinde yakalanıldığı taktirde 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verileceği aktarıldı.

Halk isyanda!

Cinsel ilişki ülke kapsamında genel olarak yasaktı ancak, ilk kez yasalaştırılmış oldu. Gelen kararla vatandaş isyan etmeye başladı. Sivil halk, aktivistleri bu yasa değişikliğini insan hakları için bir felaket olduğunu nitelendirdi. Bu kapsamda halk bu durumu protestoya döktü.

Zina yasasının yanı sıra; küfür yasasında da değişiklikler yaşandı. Endonezya’nın altı tanınmış dinin temel ilkelerine göre; yasaklanmış hakaretlerin kullanılması sonucunda 5 yıla kadar hapis cezası verilmesi düşünülüyor.