Evlilik için sağlık raporu nasıl alınır? Sağlık raporu alınan yerler

TAKİP ET

Evlenmek isteyenlerin öncelikle yerine getirmesi gereken şartlar vardır. Evlilik için sağlık raporu nereden alınır, sağlık raporu nedir? Evlilik için sağlık raporu neden gereklidir? Evlilik için sağlık raporu hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Evlilik öncesi gerekli olan sağlık raporu nasıl alınacağına dair araştırmalar sıklık kazanmaktadır. Türk Medeni Kanununa göre evlilik öncesi gerekli olan sağlık raporu hastanelerden ve toplum sağlık merkezlerinden alınmaktadır. Sağlık raporu kaç günde çıkmaktadır? Evlilik için gerekli olan sağlık raporu hakkında detaylar...

Sağlık raporu nereden alınır? 

Sağlık ocakları

Aile ve toplum sağlığı merkezleri

Özel hastaneler

Devlet hastaneleri

Yeterli malzemelerin bulunmaması süreci uzatabilir. Bu nedenle devlet ya da özel hastaneler işinizi daha hızlandıracaktır. Özel hastaneler rapor için ücret almaktadır. Devlet hastanelerinde ise sağlık raporu ücretsiz alınmaktadır.

Evlilik sağlık raporu için gerekli testler nelerdir? 

İlk olarak çiftin kan testleri yapılmaktadır. Kan testi sonrası bulaşıcı hastalıkların olup olmadığı kontrol edilir. Kan testi işlemi tamamlandıktan sonra akciğer filmi de çekilmektedir. Akdeniz anemisi içinde özel testler yapılmaktadır.

Evlenmeye engel hastalıklar nelerdir? 

 Bel soğukluğu, frengi, şankroid, cüzzam, verem gibi hastalıklar sağlık raporunda belirtilirse evliliğe izin verilmemektedir. Bu hastalıkların tedavisi ardından alınacak sağlık raporu ile tekrardan evlilik için başvuru yapabilirsiniz.

Evlilik sağlık raporu geçerlilik süresi nedir? 

Resmi nikah için gerekli tüm belgelerde olduğu gibi alınan sağlık raporu geçerlilik süresi de 6 aydır.

Sağlık raporu örneği 

evlilik için sağlık raporu sağlık raporu