Evlilik nedeniyle işten ayrılma dilekçesi nedir, nasıl yazılır?

TAKİP ET

Evlilik nedeniyle işten ayrılma dilekçesi, evlendiği için işten ayrılmayı isteyen ve bunun neticesinde tazminatının yok olmasını istemeyen vatandaşlar için düzenlenen bir kanundur. Peki, bu dilekçe nasıl yazılır? Detaylara haberimizin devamından ulaşabilirsiniz...

Reklam
Reklam

Evlilik nedeni ile işten ayrılma dilekçesi, yalnızca kadınlar için geçerlidir. Kişilerin bu konuda başvuru yapabilmesi için minimum 1 seneyi geçmiş ya da doldurmuş olması gerekiyor. Bir iş yerinde çalışmakta olan kadın, evlendiği tarih sonrasında geçerli olan iş sözleşmesini bitirerek iş yerinden ayrılma talebinde bulunursa kıdam tazminatını işverenden alabilir.

Ayrıca, sözlü değil de yazılı olaark dilekçenin sunulması yeniden tazminatını istediği gibi alma hakkını sunar. Evlilikten dolayı işten ayrılma hakkı az önce de belirttiğimiz gibi sadece kadınlara özel bir haktır. Erekkler için henüz böyle bir hak ya da tazminat alma gibi durumlar söz konusu değildir.
Evlilik nedeniyle işten ayrılma dilekçesinde dikkat edilmesi gerekenler
Dilekçe yazımında dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekildedir;
- Dilekçe yazılırkn evlilik cüzdanı fotokopisini eklemek zorunludur. 
- Dilekçe şikayet içerikli bir gönderi olarak değil evlilik nedeni ile işten ayrılma isteğinin düzgün ifadeler ile belirtilmesi gereken bir dilekçe olmalı. 
- Dilekçenin verildiğini ispat etmek için dilekçenin kopyasının sizde bulunması önemlidir. 
- Resmi nikahı olmayan kişiler bu konuda bir başvuru yapamaz.
- Tazminat, ek mesai gibi ücretlerinizi işverenden alamadığınız durumla dava gibi yöntemlerle başvuru yaparak alabilirsiniz. Yoksa sizin hakkınız olan ücreti işveren misli ile ödemek zorunda kalacaktır. 

evlilik nedeniyle işten ayrılma dilekçesi nedir evlilik nedeniyle işten ayrılma dilekçesi