Evrak Teslim Tutanağı nasıl olur? Word Excel ve Pdf formatında tutanak örneği

TAKİP ET

Evrak Teslim Tutanağı, herhangi bir evrakları veya örneğin belirli bir ticaretten sonra ürün teslimi-alımı yapıldıktan sonra teslim ettiğinizi kanıtlayan bir belgedir. Bu belgenin varlığı oldukça önemlidir. Bu haberimizde evrak teslim tutanağı örneğini paylaştık. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Evrak Teslim Tutanağı, herhangi bir evrakları veya örneğin belirli bir ticaretten sonra ürün teslimi-alımı yapıldıktan sonra teslim ettiğinizi kanıtlayan bir belgedir.  Bu belgenin varlığı oldukça önemlidir. Bu haberimizde evrak teslim tutanağı örneğini paylaştık. İşte detaylar...
Herhangi bir ticaretten veya bir işlemden sonra ürün teslim alımının yapılmasının ardından teslim edildiğini kanıtlayan belgeye evrak teslim tutanağı denilmektedir. Bahsi geçen bu belge yapılan anlaşmaların hükümlülüğü için oldukça önem arz etmektedir. Hem karşı taraf hem de siz ilerleyen zamanlarda anlaşmanın bozulmaması için bu tutanağı imzalamanız gerekecektir. Tutanak verilirken ya da yazılırken bazı noktalara dikkat edilmektedir. Bunlar kısaca şunlardır:

Tutanak imzalanırken kişinin tutanakta sorunsuz bir şekilde teslim aldığını belli eden cümlelerin kullanılması daha sağlıklı olacaktır. Bunun nedeni ise ileride yaşanması mümkün olan olumsuz durumların karşısında kendinizi kanıtlamanız içindir.

Evrak hazırlarken kopyasını elinde bulundurmak için teslim etmeden önce aynısının çıktısını almanız sizin için daha faydalı olacaktır. Dolayısıyla bir tanesi karşı tarafta bir tanesi de sizde durursa tutanağa elinizde bulundurur ve ileride olumsuzluklara karşı kendinizi garantiye almış olursunuz.

Evrak verilirken ıslak imzanın ardından mühürlemek iyi olacaktır. İmza atılmayan ve devlet tarafına gönderilen bütün belgelerin hepsi geçersiz sayılır.Evrak teslim tutanağı için hangi belgeler gerekir?
Evrak teslim tutanağı için lazım olan 4 tane belge vardır. Bu belgeler şunlardır:

Fatura belgeleri

Gelir vergisi belgeleri

Kurum vergisi belgeleri

Resmi Kebir'de bulunan defter.Emlak teslim tutanağında ne isteniyor?
Evrak teslim tutanağında kişiden istenilen bilgiler şunlardır: tutanağın tutulduğu yer, tutanağın tutulduğu adres, tutanağın tutulduğu tarih ve saat, tutanağın konusu, tutanağı düzenleyenler ve teslim edilen bütün evrak listesinin tamamı. Tüm bunların yanı sıra kişinin unutmaması gereken bir diğer nokta ise tutanağın hangi seneye ait olduğudur. Tutanağı eksiksiz ve doğru doldurduktan sonra ilgili kuruma teslim etmelisiniz.
Evrak teslim tutanağı ücretli mi?
Tutanakların ücretli olup olmadığı konusunda net bir bilgiye ulaşamadık. Bu konu hakkında doğru bilgiye ulaşmak için işlem yapacağınız koruma sormanız daha sağlıklı olacaktır.
Evrak teslim tutanağı Word Excel ve Pdf
Aşağıdan evrak teslim formu örneklerini indirerek inceleyebilirsiniz.
Arşiv evrak teslim formu örneği excel
Devir teslim tutanağı örneği Word
Evrak teslim tutanağı örneği Word
Malzeme teslim tutanağı örneği Word
Mezuniyet için evrak teslim tutanağı örneği Word
Müşteri devir teslim tutanağı örneği excel
Teslim tesellüm tutanağı örneği excel
 

evrak teslim tutanağı tutanak tutanak örneği