Eylül ayı zamla başladı! Doğalgaz ve elektrik tarifelerine zam geldi

TAKİP ET

Eylül ayının gelmesi ile birlikte zam haberleri de peş peşe yağmur gibi yağıyor. Dün Gece saatlerinde yapılan açıklamaya göre konutlarda kullanılan doğalgaz ve elektriğe yüzde yirmi oranında zam yapılırken sanayide kullanılan doğalgaza %50, elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza ise %49,5 zam yapıldı.

Reklam
Reklam

Türkiye Eylül ayının ilk günü neyine zam haberleri ile uyandı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Gece saatlerinde bir açıklama yayınlayarak Eylül ayına ilişkin tarife tablosunu duyurdu. Bu açıklama ile birlikte 1 Eylül tarihinden itibaren doğalgaz ve elektriğe zam geldi.

Doğalgaz ve elektriğe büyük zam

EPDK tarafından yapılan Açıklama ile birlikte üç ayrı kaleme zam geldi. Buna göre konutlarda kullanılan doğalgaz ve elektrik de yüzde yirmi artış olurken sanayide kullanılan doğalgaz ve elektriğe %50 zam yapıldı. Elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza yapılan zam oranı ise %49,5 oldu. EPDK tarafından yapılan açıklamada zamların gerekçesi olarak küresel enerji krizi gösterildi. Açıklama sonrasında sosyal medyada kullanıcılarının tepkisi büyük oldu.

Son artış Haziran ayında olmuştu

Konutlarda kullanılan doğalgaza son olarak Haziran ayında zam yapılmıştı. Doğalgaz fiyatları haziran ayından itibaren %30 artmıştı.