EYT çıkacak mı, son durum ne? EYT ne zaman çıkacak?

TAKİP ET

Emekli olmak için yaş kriterine takılıp kalan çalışanlar EYT hakkında yapılan haberleri an be an takip etmektedirler. Yaş haddi sebebi ile EYT yasasının çıkmasını bekleyen vatandaşlar bu süreçte ki yaşanan son gelişmeleri de oldukça yakından takip ederek araştırmaktadır. Peki EYT çıkacak mı? EYT ile ilgili son durum nedir? EYT nedir ve ne zaman çıkacak? sorularının cevaplarını sizler için haberimizde yanıtladık.

Reklam
Reklam

Emekli olmak için yaş kriterine takılıp kalan çalışanar, devlet tarafından yapılacak olan resmi açıklamayı dört gözle beklemektedirler. Geçtiğimiz günlerde yapılan iki açklama bizlere bu süreçte ki son durumun ne olduğu hakkında bazı ipuçları vermişti. İşte söz konusu o açıklamada yer alan ayrıntılar..

Emekli olmak için yaş kriterine takılanlarda son durum nedir?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada, son zamanlarda kamuoyuna sıkça yansıtılan haberler ile ilgili olarak bir düzeltme yapılması ihtiyacı gerektiğini belirtip, '' Bakanlığımızın öncelikli gündemleri arasında şu an için Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında herhangi bir çalışma söz konusu değildir. '' ifadelerini aktardı. Bakanlık gündeminde şu an için EYT ile ilgili olarak herhangi bir çalışma yer almazken, EYT ile ilgili düzenlemenin ne zaman yapılacağı ya da ne zaman ele alınacağı bilgiside şimdilik belli değildir.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar kanunu çıkar mı?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 'nca yapılan bir açıklama esnasında, son zamanlarda kamuoyuna sıkça yansıtılan haberler ile ilgili olarak bir düzeltme yapılması ihtiyacı gerektiğini belirtip, '' Son zamanlarda kamuoyuna yansıtılan haberler hakkında bir düzeltme ihtiyacı gereği duyulmuştur. Bakanlığımızın önünde yer alan çalışma takvimi içinde 3600 ek gösterge konusu ile ilgili olarak kapsam ve maliyet çalışması ile asgari ücret tespit çalışmaları vardır ve bu iki konu ike alakalı olarak yapmış olduğumuz çalışmalarımız şu anda hala devam etmektedir. Bakanlığımızın öncelikli gündemleri arasında şu an için Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında herhangi bir çalışma söz konusu değildir. '' ifadelerini aktardı. Bakanlık gündeminde şu an için EYT ile ilgili olarak herhangi bir çalışma yer almazken, EYT ile ilgili düzenlemenin ne zaman yapılacağı ya da ne zaman ele alınacağı bilgiside şimdilik belli değildir.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar nedir?
'' Emeklilikte Yaşa Takılanlar '' kısaca emekli olmak için yaş kriterine takılıp emekli olamayan vatandaşlar olarak tanımlanmaktadır. Emeklilikte sigorta yaşı ile çalışan kişinin yaşı olması kaydı ile geçirilmesi gereken iki tane süre vardır. Sigorta primlerini doldurmuş olmalarına rağmen bu iki yaş kriterinden bir tanesini tamamlamamış olan vatandaşlar '' Emeklilikte Yaşa Takılanlar ''olarak adlandırılmaktadır. 

EYT EYT nedir? EYT ne zaman çıkacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı