EYT çıktı mı? EYT Kademeli emeklilik nedir? Emeklilikte Yaşa Takılanlar son durum ne?

TAKİP ET

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorunu ile ilgili son dönemde pek çok iddia ortaya atılmış ve sorunun çözümü için gözler hükümete çevrilmişti. Milyonların büyük bir merakla takip ettiği EYT sorununun çözümü ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den heyecanlandıran bir açıklama gelmiş ve EYT için yıl sonu işaret edilmişti.

Reklam
Reklam

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorunu ile ilgili son dönemde pek çok iddia ortaya atılmış ve sorunun çözümü için gözler hükümete çevrilmişti. Milyonların büyük bir merakla takip ettiği EYT sorununun çözümü ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den heyecanlandıran bir açıklama gelmiş ve EYT için yıl sonu işaret edilmişti. EYT müjdesi bekleyenler konuyla ilgili son dakika gelişmeleri takip ediyor. Uzun bir süredir gündemde olan EYT sorunu ile ilgili araştırmalar sürerken kademeli emeklilik konusu gündeme geldi. Peki, EYT çıktı mı? EYT ne zaman çıkacak? Emeklilikte Yaşa Takılanlar son durum ne? Kademeli emeklilik nedir? İşte detaylar…

Çalışmalar Devam Ediyor

Uzun bir süredir beklenen memura ek gösterge düzenlemesinin geçtiğimiz günlerde Meclis’ten geçirilmesinin ardından şimdi gözler EYT’ye çevrildi. Yine uzun bir süredir gündemde olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorunu ile ilgili tüm detaylar yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personel başta olmak üzere, EYT, kamudaki taşeron ve geçici işçilerle ilgili düzenlemesinin yılsonuna kadar çıkarılmasını hedeflediklerini aktarmıştı. Tüm bu konular üzerinde çalışma yapmak üzere 3 ayrı komisyon kurulduğu bilgisine ulaşıldı. Komisyonun Ekim ayına kadar çalışmalarını tamamlaması bekleniyor.

Kademeli Emeklilik Hakkı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorunu ile ilgili alternatifli formüllerin ele alınacağı çalışmalar kapsamında bütçeye yükü, sosyal güvenlik açıklarına etkisi gibi başlıklar değerlendirilecek ve taslak hazırlanacak. Bu kapsamda EYT’ye takılanların 2023 yılının başından itibaren kademeli olarak emeklilik hakkı elde edebilmesine yönelik bir düzenleme yapılması üzerinde duruluyor. Konuyla ilgili Ekim ayından itibaren hazırlanan taslaklar ilk olarak Kabine’nin gündemine getirilecek. Hemen ardından ise çalışma hayatında uzman AK Partili Milletvekillerinden oluşturulacak bir komisyon tarafından değerlendirilerek teklif olarak Meclis’e sunulacak.