EYT'de bu önemli detay herkesin gözünden kaçtı

TAKİP ET

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yılsonuna kadar hükümetten gelecek bir müjdeyi dört gözle bekliyor. Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de bu konuda bir açıklama yapmış ve çalışmaların başladığını duyurmuştu. Her gün EYT ne zaman çıkacak sorusunun yanıtı binlerce kişi tarafından araştırılıyor. Ancak herkesin gözünden kaçan çok önemli bir detay var.

Reklam
Reklam

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için hükümetten gelecek her açıklama hayati önem taşıyor. Geçtiğimiz günlerde bu konu hakkında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT çalışmalarının başladığını duyurmuştu. Bakan Vedat Bilgin EYT ile ilgili yeni bir tarihte verdi. Masada çok sayıda formülün bulunduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, en uygun formülün devreye gireceğini dile getirdi. EYT’liler için müjdeli haberi de veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, çalışma sonuçlarını yılsonunda ya da Ocak ayında Meclis'e getireceklerini dile getirdi.

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Elbette heyecan ve emekli olmayı bekleyen milyonlarca vatandaş EYT ne zaman çıkacak sorusuna hala Araştırmaya devam ediyor. EYT’de formüller neler, masada hangi formüller var ve nasıl bir yol haritası izlenecek gibi soruların yanıtı da merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Veli'nin yaptığı açıklamalardan yola çıkacak olursak yeni bir ekip oluşturulduğunu söyleyebiliriz. Bakan Bilgin bu konuda yaptığı açıklamada ekibin çalışmalarına başladığını duyurmuştu ve hazine ve maliye Bakanlığından da ekibin içinde görevlilerin olduğunu söylemişti. EYT’nin çıkması yılsonunu bulacak gibi görünüyor. Ancak seçim öncesinde EYT konusunun netlik kazanacağı tahmin ediliyor.

GÖZDEN KAÇAN ÖNEMLİ BİR DETAY VAR

Ancak EYT konusunda gözden kaçan bazı önemli detaylar de bulunuyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar, koşulların ince elenip sık dokunmasına istiyor. Özellikle emeklilik şartlarında 1999 yılında yapılan değişikliği geçmiş şey dönük uygulamasına son verilmesi önemli. Diğer bir konu ise staj başlangıç sureleri. Staj başlangıç sürelerinin de sigortalılık kapsamına alınması talep ediliyor. Ancak eyt'de gözden kaçan en önemli Detay yasanın çıkması halinde bile herkesin hemen emekli olması mümkün değil. Emeklilikte Yaşa Takılanların emekliliği kademeli olarak gerçekleşecek. Emeklilikte yaşa takılanlar sorununun çözümü yasanın çıkması halinde bile 10 yılı bulacak. Kademeli emekliliğin yolunu açan bir düzenlemenin hayata geçeceği tahmin ediliyor.