EYT'de son durum nedir? Bakan Bilgin'den önemli EYT açıklaması

TAKİP ET

Emekli adaylarının yıllardır kanayan yarası olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorununun çözülüp çözülmeyeceği merak ediliyor. Tam bu sırada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den önemli bir EYT açıklaması geldi. Peki EYT'de son durum nedir? Cevabı haberimizde...

Reklam
Reklam

Emekli olmak adına gerekli bütün sigorta primlerini yerine getiren fakat yaşlarından dolayı emekli olamayan binlerce vatandaş Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında yaşanan son gelişmeleri büyük bir titizlikle takip ediyor. Emekli adaylarının yıllardır kanayan yaralarından birisi olan EYT’nin yeni yılda çıkıp çıkmayacağı sorusu insanların gündeminin üst basamaklarında yer almaya devam ediyor. Bir çok vatandaş EYT hakkındaki son gelişmeleri öğrenmek için arama motorları üzerinden araştırmalar yapıyor. Peki EYT’de son durum nedir?
EYT’de Son Durum Nedir?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son gelişmeleri açıkladı. Ortaya çıkan bazı iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Bakan Bilgin EYT ile ilgili olarak bir çalışma içerisinde olmadıklarını ifade etti. 3600 ek gösterge konusunda çalışmaların ise devam ettiğini söyleyen Bilgin EYT ile ilgili olarak 2022 yılının sonuna kadar bir çalışma başlatma planlarının olmadığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın geçtiğimiz günlerde Meclis Genel Kurulu’nda EYT’yi gündeme getirmesi ise kafaları karıştırdı. AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu ise ortaya çıkan tutarsız açıklamalar konusuna açıklık getirdi. Fuat Oktay’ın emeklilikle ilgili bir konu gündeme getirdiğini fakat bu konunun hali hazırda yürürlükte olduğunu ifade etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklaması konusunda ise gerekli çalışmaların devam ettiği yorumlarında bulunan Akbaşoğlu ‘’Sayın Bakanımız Vedat Bilgin Bey, bu konuyla ilgili kamuoyunda gündeme ilişkin açıklamaları olmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımız, toplumumuzu ilgilendiren her konuya dair, bu konuların değerlendirilmesi, çalışılması ve çözümüne dönük yaklaşımlar sergilenmesi hususunda gerekli talimatları hem bakanlarımıza hem parti yetkili kurullarına vermektedir. Bu konuya ilişkin öncelikli bir gündem olarak, Türkiye'nin gündeminde neler var, bu hususlar ele alınmakta, buna dair yapılan çalışmalar da kamuoyuna bittiğinde açıklanmaktadır. Şu anda bir sıralama ve süreç yönetimi olarak ifade etmek isterim ki; asgari ücretle ve 3600 Ek Gösterge'yle ilgili çalışmalar yoğun bir şekilde yapılmakta, inşallah yıl başından sonra bu konular nihayetlendiğinde TBMM'nin gündemine Cumhur İttifakı olarak getirilmek üzere çalışılmaktadır. Cumhur İttifakıyla beraber, paydaşlarımızla istişare yaparak 3600 Ek Gösterge'yle ilgili çalışmalarımızı nihayetlendirip, bunu yılbaşından sonra bir kanun teklifiyle gündeme getirip, diğer partilerle de istişare edip kamuoyuna açıklayacağız." ifadelerini sarf etti.
EYT’nin 2022 yılında yürürlüğe girmesi bu açıklamalarla beraber zora girmiş gibi gözüküyor. Konu hakkında son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek olsa da kendisi de EYT’nin yürürlüğe girmesine geçmişte yaptığı açıklamalarla sıcak bakmadığını belli etmişti.

EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin