EYT için gözler o tarihe çevrildi! 5 formül üzerinde çalışılıyor

TAKİP ET

Milyonlarca EYT'linin beklediği müjde için geri sayım başladı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çalışmalar başladı. Uzun bir süredir gündemde olan ve çözüm beklenen EYT ile ilgili çalışmalar başlarken Çalışma Bakanlığı bünyesinde komisyonlar kuruldu. Prim, yıl ve yıpranmaya dayalı 5 ayrı model üzerinde durulduğu bilgisine ulaşıldı.

Reklam
Reklam

Milyonlarca EYT’linin beklediği müjde için geri sayım başladı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çalışmalar başladı. Uzun bir süredir gündemde olan ve çözüm beklenen EYT ile ilgili çalışmalar başlarken Çalışma Bakanlığı bünyesinde komisyonlar kuruldu. Prim, yıl ve yıpranmaya dayalı 5 ayrı model üzerinde durulduğu bilgisine ulaşıldı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çalışmalar başlarken takvim de netleşmeye başladı. Konuyla ilgili Çalışma Bakanlığı bünyesinde komisyonlar kuruldu. Finlandiya ve Danimarka modelinin incelendiği EYT konusunda Türkiye modelini oluşturmak hedefleniyor. İşte Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusundaki son gelişmeler ve tüm detaylar…

5 Formül Üzerinde Çalışılıyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çalışmalar başladı. 5 ayrı formül üzerinde durulduğu öğrenilen konuyla ilgili Çalışma Bakanlığı bünyesinde komisyonlar kuruldu. EYT ile ilgili masada prim, yıl ve yıpranmaya dayalı 5 ayrı formül var. İlk olarak prim ve gün sayısı kriter alınacak. Bu kapsamda 3600 günü olan bir kadın 50, erkek ise 55 yaşında emekli olabilecek. İkinci formül ise sigorta. Söz konusu formülde yaşa bakılmadan sigortaya göre emeklilik kazanılabilecek. Yine üzerinde durulan bir başka model ise Almanya modeli olarak da aktarılan model. Bu kapsamda emeklilik için yaşı karşılayana kadar her yıl yüzde 2 kesintili emeklilik maaşı bağlanacak. Dördüncü formül ise prim tamamlama. Bu formül ile de eksik günler tamamlanacak. Beşinci ve son formül ise Finlandiya modeli. Bu formülde ise emekliliğe kadar maaş kesintisi oluyor. Emeklilik yaşına geldiğinde ise şartlar normale dönüyor. 

Çalışmalar Aralık Ayına Kadar Tamamlanacak

Akşam’ın haberine göre, EYT’de çalışmalar Aralık ayına kadar tamamlanacak. Çalışmalar tamamlandıktan sonra belirlenen yol haritası vatandaşlarla paylaşılacak. 2023 yılının Ocak ayında ise EYT’nin yasal düzenlemesi hayata geçirilmiş olacak.