EYT konusuna canlı yayında açıklık getirildi! İlk maaş tarihi verildi

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli deprem dolayısıyla 6 Şubat haftasında gündeme gelmesi planlanan EYT çalışmasıyla ilgili son durum netleşti!

Reklam
Reklam

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından meclis çalışmalarına da bir sürü ara verilmişti. Dolayısıyla 6 Şubat haftasında meclis gündeminde yer alması planlanan EYT düzenlemesi ile ilgili çalışma ileriki tarihlere ertelemek durumunda kaldı.

Kahramanmaraş merkezli korkunç depremin ardından ülkede bir hafta boyunca milli yas ilan edilmiş ve bundan dolayı Meclis çalışmalarına bir süre ara verilmişti! Peki EYT konusu ne zaman gündeme gelecek?

EYT hakkında 1 yıl ertelenmesi gibi konular gündeme geldi ancak böyle bir durumun söz konusu olmadığı aktarıldı. Meclis çalışmalarına yeniden 28 Şubat tarihinde başlanacağı yetkililer tarafından aktarıldı. Meclis açıldığı zaman ise ilk görüşülecek olan konunun EYT olduğu öngörülüyor!

NE ZAMAN ONAYLANACAK

EYT 28 Şubat haftasında gündeme gelip ilerleyen tarihlerde onaylanması düşünülüyor. Bu kapsamda onaylanmasının ardından ilk maaşların ise Nisan ayında hesaplara aktarılması düşünülüyor!