EYT'lilere müjde! Milyonlarca kişi bunu bekliyor! Emekli, memur, işçi EYT'li herkese müjde! Tek tek açıklandı 3 bin TL!

TAKİP ET

İş arayan herkese yeni yılda İŞKUR tarafından başlatılan bir program aracılığı ile hem meslek öğretiliyor hem de iş veriliyor. Türkiye'nin 81 ilinden 15 yaşını doldurmuş herkes bu programa başvuruyor. İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

İŞKUR her sene olduğu gibi bu senede 15 yaşını doldurmuş iş arayan kişilere imkan tanımaya devam ediyor. İş başı eğitim programları doğrultusunda herhangi bir mesleki deneyimi ya da eğitimi olmayanlara bunları kazandırmak için ve iş tecrübesi verebilmek için imkanlar sağlamaktadır.

İŞKUR’un bu programlar doğrultusunda gençlere hem iş öğretiyor hem de harçlık kazanmalarını sağlıyor. Başvurusu kabul edilen kişilere toplamda 3 bin TL’ye yakın ödeme yapılmaktadır. Bahsedilen bu programa her sene yüzlerce kişi katılım sağlıyor. Özellikle de pandemi döneminde iş bulmakta zorlanan kişiler için eğitim programları düzenleniyor. Bu sayede de başvuru yapan kişiler meslek öğrenmiş oluyor.

Meslek öğrenirken cep harçlığı kazanıyorlar!

İş arayan kategoride yer alan kişilere günlük 163,59 TL verilirken öğrencilere 122,69 TL, işsizlik ödeneği alanlara ise günlük 81,80 TL, geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 179,95 TL cep harçlığı verilmektedir.

İşbaşı eğitim programlarından yararlanma şartları ise şunlardır:

Kişinin İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması gerekmektedir,

Kişinin 15 yaşını tamamlamış olması gerekmektedir,

İşveren kişinin birinci ya da ikinci derece yakını, eşi olmaması gerekmektedir,

Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olması gerekmektedir,

Programın başlama tarihinden öncesinde 3 aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olunmaması gerekmektedir,

Kişi, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanması gerekmektedir,

Kişinin emekli olmaması gerekmektedir,

Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmaması gerekmektedir.

İŞKUR EYTlilere müjde memur emekli