EYT'lilere şok! Ocak'ta emeklilik hayal oldu! Yaş sınırı beklenenin çok üstüne çekildi

TAKİP ET

Milyonlarca EYT'li Ocak ayında emekli olmanın hayalini kuruyor. Ancak soğuk duş etkisi yaratacak haber geldi. EYT'de yaş sınırı yükseldi. Ocak'ta bir çok kişi için emeklilik hayal oldu.

Reklam
Reklam

EYT son dakika… Milyonlarca kişi EYT düzenlemesi haberlerini yakından takip ediyor. Aralık ayının sonunda kamuoyu ile paylaşılması beklenen EYT düzenlemesine ilişkin çok önemli bir gelişme yaşandı. EYT yasası ile ilgili son toplantıdan kritik haberler geldi. Toplantı sonrasında 'EYT yaş şartı değişiyor mu?' sorusu gündeme oturdu. Milyonlar bu haberin ardından şokta. Çünkü Ocak ayında bir çok kişi için emeklilik hayal olacak. Peki EYT yaş şartı değişiyor mu? EYT’de yaş şartı kadınlarda 48 erkeklerde 50 mi olacak? EYT son dakika gelişmesi haberimizde…

EYT’de kritik gelişme. Milyonların beklediği EYT yasası ile ilgili son dakika haberi geldi. Dün Toplantıda Bakan Bilgin, Bakan Nebati ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay EYT düzenlemesi için bir araya geldi. Aralık ayında TBMM gündemine gelmesi beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi için toplantı sonrasında kritik açıklamalar geldi. Peki EYT yaş şartı değişiyor mu? EYT yaş sınırı yükseldi mi? İşte EYT düzenlemesi ile ilgili son dakika haberi…

EYT’DE YAŞ ŞARTI DEĞİŞTİ Mİ?

Milyonlarca vatandaşın uzun yıllardan beri beklediği EYT için artık son rötuşlar yapılıyor. EYT düzenlemesinin Aralık ayı sonunda meclis gündemine gelmesi ve yasalaşması bekleniyor. EYT yasası ile birlikte Ocak ayından itibaren milyonlarca kişi emeklilik dilekçesi verecek. Ancak düzenlemenin hayata geçmesi beklenirken çok kritik bir gelişme yaşandı. EYT’de yaş sınırı değişiyor.

KRİTİK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ

EYT düzenlemesi ile ilgili dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin katılımı ile kritik toplantı yapıldı. Toplantıda EYT taslağı da tamamlandı. Ancak toplantı sonrası yapılan açıklama milyonlarca kişiyi de hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü EYT düzenlemesinde yaş sınırı geliyor. EYT ile emeklilik için kadınlarda 48, erkeklerde ise 50 yaş sınırı getirilmesi planlanıyor.

Ancak EYT’de yaş sınırı henüz kesin değil. Bu konuda son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.