EYT maaşı geç bağlananlara o tarihte 26.900 TL ödeme yatacak

TAKİP ET

EYT emeklilerine müjdeli haber geldi. Maaşı geç bağlama niyete emeklileri için toplu ödeme duyurusu yapıldı. O tarihte 26.900 TL ve bayram ikramiyesi hesaplara yatacak.

Reklam
Reklam

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi ile milyonlarca vatandaş erken emeklilik hakkını elde etti. EYT yasası ile emekli olmak isteyenler Mart ayından itibaren dilekçelerini sosyal güvenlik kurumuna vermeye başladı. Bir yandan emekli maaşları bağlanırken bir yandan da hala maaşı bağlanmayan EYT emeklisi vatandaşlar var. Özellikle Mart ayında başvuru yapmasına rağmen hala maaşı bağlanmayanlar için güzel haber geldi. EYT emeklisine toplu ödeme yapılacak. Ayrıca bayram ikramiyesi de çift yatacak. EYT emeklisi için müjdeli haberimizde…

EYT ile emekli olan vatandaşlara peş peşe yeni müjdeler gelmeye devam ediyor. Şubat ayının sonunda EYT yasası TBMM’den geçerek kabul edilmişti. Şimdi gözler maaşlarda. EYT ile emekli olan vatandaşların bazılarını Nisan ayından itibaren maaşlarını almaya başladı. Hatta nisan ayında EYT emeklisi olan vatandaşlara bayram ikramiyesi de verildi. Ancak bir yandan da EYT ile emekli olmasına rağmen hala maaşı bağlanmayan vatandaşlar da var. Sosyal Güvenlik Kurumu EYT başvurusu yapıp hala maaş almayanlar için Müjdeli haberi duyurdu.

EYT EMEKLİSİNE 29.900 TL TOPLU ÖDEME YAPILACAK

Mart ayında EYT'Den emekli olmak için dilekçe veren ancak hala emekli maaşı bağlanmayan vatandaşlar için duyuru yapıldı. EYT ile emekli olan ancak hala maaş alamayanlara toplu ödeme Haziran ayında yapılacak. Ödemenin tutarı ise 29.900 TL olacak. EYT'LİLER almadıkları ödemeyi Haziran ayında cebine koyacak. Üstelik EYT emeklisine çifte bayram ikramiyesi müjdesi de geldi.

BAKAN VEDAT BİLGİN DUYURDU

Eyt'den emekli olanlar için bayram ikramiyesi müjdesini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıkladı. EYT ile emekli olan ancak bir türlü maaşı bağlanmayan vatandaşlara çifte emekli bayram ikramiyesi verilecek. Kurban Bayramı öncesinde Ramazan Bayramı ikramiyeleri de hesaplara geçecek. Ayrıca EYT ile emekli olup maaşını henüz almayan emekliler 30.000 TL'ye yakın toplu ödemeyi de Kurban Bayramı öncesi cebine koyacak.