EYT ne zaman çıkıyor? Bakan Bilgin'den EYT açıklaması!

TAKİP ET

Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen EYT'nin ne zaman çıkacağı merak konusuyken, konu hakkında açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konunun şuan için gündemlerinde olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Bir TV programına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kamuoyunda 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' şeklinde isimlendirilen EYT'nin çıkıp çıkmayacağı konusunu merak eden vatandaşlar için konunun detaylarını paylaşan Bakan Bilgin, EYT hakkında önemli bilgiler verdi.


EYT sorununun çok yakından takip ettiklerini söyleyen Bakan Bilgin, EYT konusunun Bakanlık gündeminde olduğunu ifade ederken çalışma programlarının içinde olduğunu ve aşama sorunlarını çözeceklerini kaydetti. Bakan Vedat Bilgin, yaş şartına takılanlar için var olan bir AYM kararı olduğunu ve sigorta sisteminin de prime dayalı olması nedeniyle prim ödeyenle emekli olanlar arasındaki sayı arasında bir oran olduğunu ifade etti. Devlet düzenlemelerinin yapılması sırasında bazı yasal değişikliklerin dikkate alındığını hatırlatan Bakan Bilgin, EYT hakkında bir tarih veremeyeceğini fakat 2022 yılı içerisinde Türkiye'nin imkan ve şartlarını da dikkate alarak bu süreci çözeceklerini ifade etti.  

emeklilikte yaşa takılanlar EYT Vedat Bilgin EYT ne zaman çıkıyor