EYT nedir, açılımı ne anlama geliyor? Yeni EYT yasası maddeleri nelerdir?

TAKİP ET

Son dönemin en çok konuşulan konuları arasında yer alan EYT nedir, açılımı ne anlama geliyor ve yeni EYT yasası maddeleri nelerdir soruları internette araştırılıyor. EYT ile ilgili son gelişmeler haberimizde.

Reklam
Reklam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, uzun süredir tartışılan EYT ve 3600 ek gösterge konusunu görüşmek için masaya oturdu. Vatandaşlar bakanlıktan gelecek EYT haberini merakla bekliyor.
EYT nedir?
EYT yani Emeklilikte Yaşa Takılanlar, 1999 yılından önce işe girişte kadınlarda 5 bin prim günü ve 20 hizmet yılıyla, erkeklerde de 5 bin prim günü ve 25 hizmet yılıyla emekli olma şartını taşıyordu. 8 Eylül 1999’da çıkan 4447 sayılı kanunla emeklilik şartlarına üçüncü bir yaş şartı eklendi.
Buna göre 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde emeklilik şartı kadınlar için 20, erkekler içinse 25 yıl sigortalılık şartıyla birlikte 5000 prim günüydü. Ancak 8 Eylül 1999’dan sonra çıkarılan kanunla emekli olabilmek için yeni bir yaş şartı ortaya çıktı.
2021 EYT çıktı mı?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma takvimlerinde asgari ücret tespiti ile 3600 ek gösterge konularının bulunduğunu belirterek, EYT ile ilgili bir çalışmaları olmadığını duyurdu.

eyt nedir eyt çıktı mı