Facebook hesabı nasıl kapatılır? Facebook hesabı nasıl dondurulur?

TAKİP ET

Sosyal medya platformlarından bir olan Facebook, mobil cihazlarda en çok kullanılan uygulamalardan birisidir. Peki, birçok insan tarafından kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Facebook hesabını kapatmak isteyenler ne yapmalıdır? Facebook hesabı nasıl kapatılır? Facebook hesabı nasıl dondurulur? İşte, Facebook hesabını geçici ve kalıcı olarak kapatma, dondurma ya da silme işlemlerine dair detaylar...

Reklam
Reklam

Facebook hesap dondurma işlemi geçici veya kalıcı olarak yapılabilir. Dünya genelinde 1 buçuk milyar aktif kullanıcı rakamına ulaşan Facebook'ta geçici ve kalıcı olarak hesap kapatma işlemleri haberimizde... 


Facebook hesabı geçici olarak nasıl kapatılır? 

Facebook hesabınızı geçici olarak kapatabilir ve istediğiniz zaman ise geri dönebilirsiniz. Facebook hesabınızı geçici olarak kapatmak için şu adımları takip etmelisiniz:  

Ana profilinizden, Facebook'un sağ üstündeki account simgesine tıklayın. 

Ayarlar ve Gizlilik'i seçin ve ardından Ayarlar'a tıklayın. 

Sol sütundaki Facebook Bilgilerin’e tıklayın. Yeni Sayfalar deneyiminde bir sayfada Facebook erişiminiz varsa: Gizlilik'e ve ardından Facebook Bilgilerin'e tıklayın. 

Dondurma ve Silme'ye tıklayın. 

Hesabı Dondur'u seçin, ardından Hesabı Dondurma İşlemine Devam Et'e tıklayın ve onaylamak için talimatları izleyin. 
Facebook hesabınızı dondurduğunuzda; 

Profilinizi sizden başka kimse göremez. 

Arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajlar gibi bazı bilgiler görünmeye devam edebilir. 

Arkadaşlarınız, kendi arkadaş listelerinde adınızı görmeye devam edebilir. Bunu arkadaşlarınız sadece arkadaş listelerinden görebilir. 

Grup yöneticileri adınızla birlikte gönderilerinizi ve yorumlarınızı görmeye devam edebilir. 

Oculus ürünlerine veya Oculus bilgilerinize erişmek için Facebook hesabınızı kullanamazsınız. 
Yalnızca sizin kontrol etmiş olduğunuz Sayfalar da dondurulur. Eğer sayfanız dondurulursa, insanlar sayfanızı göremez veya arama yaptıklarında bulamaz. Sayfanızın dondurulmasını istemiyorsanız Sayfanızın tam kontrolünü bir başkasına verebilir, ardından Sayfayı dondurmaya gerek kalmadan yalnızca kendi hesabınızı dondurabilirsiniz. 


Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl kapatılır? 

Artık Facebook uygulamasını kullanmayı düşünmüyorsanız, hesabınızı kalıcı olarak silmeyi düşünebilirsiniz. Facebook hesabınızı kalıcı olarak kapatma işlemini gerçekleştirdiğiniz zaman hesabınızı yeniden etkinleştiremeyeceğinizi ve hesabınıza eklediklerinizin hiçbirinin geri getirilemeyeceğini unutmamalısınız. Facebook hesabınızı kalıcı olarak kapatamadan önce bilgilerinizin bir kopyasını indirmek isteyebilirsiniz. 

Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmek için tıklayınız. 

Hesabınızı kalıcı olarak sildiğinizde, insanlar Facebook'ta profilinizi göremeyecektir. Fotoğraflarınız, durum güncellemeleriniz gibi paylaştığınız şeylerin veya yedek sistemlerde saklanan verilerin tamamının silinmesi 90 güne kadar sürebilir. 
Facebook'ta yaptığınız bazı şeyler hesabınızda tutulmaz. Örneğin, hesabınızı silseniz bile arkadaşınıza gönderdiğiniz mesajlar onda kayıtlı kalabilir. Bu bilgiler, siz hesabınızı sildikten sonra da kalır. 

Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmeniz için izleminiz gereken adımlar: 
1. adım:
Kalıcı olarak silmek istediğiniz Facebook sayfanıza giriş yapın. 
2. adım: Sağ üste köşedeki ayarlar kısmından yardımı seçiniz. 
3. adım: Yardım arama kutucuğuna 'hesap kalıcı silme' yazınız bekleyiniz. Yarım arama kutucuğuna 'hesap kalıcı silme' yazınız ve resimde gösterilen yere tıklayınız. 
4. adım: Resimde görüldüğü gibi 'bize bildirin' kısmına tıklayın 
5. adım: Hesap silme butonuna tıklayın. 
6. adım: Facebook hesabını kalıcı silmek için 'hesabı sil' butonuna tıkladıktan sonra gelen pencerede şifre ve güvenlik kodunu girip işlemleri bitirebilirsiniz. 


Facebook hesabı nasıl dondurulur? 

Facebook hesabınızı dondurmak için yapmanız gerekenler: 

Tüm Facebook sayfalarının sağ üst köşesinde bulunan tıklayın. 

Ayarlar'ı seçin. 

Sol sütunda Genel'e tıklayın. 

Hesabını yönet'i seçin ve ardından ekranda aşağı inip Hesabını dondur'a tıklayın. Hesabınızı dondurursanız Facebook'taki diğer kişiler profilinizi göremez ve insanlar sizi aratamaz. Arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajlar gibi bazı bilgiler, başkaları tarafından görülmeye devam edebilir. 

Facebook hesabınızı dondurduktan sonra, eğer Facebook'a geri dönmek isterseniz, e-posta adresiniz ve şifrenizle giriş yaparak istediğiniz zaman hesabınızı yeniden etkinleştirebilirsiniz. 

facebook facebook hesabı nasıl silinir kalıcı olarak facebook hesabı silme facebook hesabı dondurma geçici olarak facebook hesabı silme facebook hesabı