Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg çok sayıda çalışanı işten çıkardı

TAKİP ET

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, sahibi olduğu Facebook, Instagram ve Whatsapp platformlarında çalışan binlerce kişiyi işten çıkardı. Mark Zuckerberg, işten çıkarmalarla ilgili olarak yayınladığı mesajında "Ekibimizin boyutunu yaklaşık yüzde 13 oranında küçültmeye ve 11.000'den fazla yetenekli çalışanımızı işten çıkarmaya karar verdim" dedi.

Reklam
Reklam

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, çalışanlarına hitaben bir mesaj yayınladı. Ekibinin boyutunu yaklaşık yüzde 13 küçültme kararı aldıklarını açıklayan Zuckerberg, bu nedenle 11 bin çalışanın işten çıkarıldığını ifade etti. Zuckerberg açıklamasının devamında ise “Ayrıca isteğe bağlı harcamaları azaltarak ve işe alımı ilk çeyreğe kadar dondurarak daha yalın ve daha verimli bir şirket olmak için bir dizi ek adım atıyoruz” dedi.

Gelir beklenenden düşük oldu

Covid-19 salgını başladığında e-ticaretin hızla büyüyeceğini düşündüklerini ve bu sebeple de büyük yatırımlar yaptığını söyleyen Zuckerberg, “Ne yazık ki, beklediğim gibi olmadı. Çevrimiçi ticaret yalnızca önceki trendlere dönmekle kalmadı, makroekonomik gerileme, artan rekabet ve reklam sinyali kaybı da gelirimizin beklediğimden çok daha düşük olmasına neden oldu. Bu durumu yanlış anladım ve bunun sorumluluğunu alıyorum” diye konuştu.

Küçülmeye gidiyor

Diğer yandan işten çıkarmaların yanında şirketin bazı ofislerini kapattığı ve bütçelerin de küçülmeye başladığı öğrenildi. Söz konusu kaynakların öncelikli olan alanlara kaydırıldığı ifade edilirken çalışanlara işten çıkarma duyurusunun e-maille yapılacağı ifade edildi.