Fahrettin Koca'dan sağlık personelinin yüzünü güldürecek müjde

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dakika açıklaması ile sağlık çalışanlarının yüzünü güldürdü. Bakan Koca, kısa süre sonra sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin yönetmeliğinin yayınlanacağını belirterek, ek ödeme verileceğini duyurdu.

Reklam
Reklam

Milyonlarca sağlık çalışanına ek ödeme müjdesi geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile "Özlük haklarına ilişkin yönetmenliğin süresine az bir süre kaldı" müjdesini vermişti ki gece yarısı yeni bir haber daha geldi. Sağlık çalışanlarına ek ödeme de içeren karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

BAKAN TWİTTER HESABINDAN DUYURDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün gündüz saatlerinde haberini verdiği içeren 'Ek Ödeme Yönetmeliği'  Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Gece saatlerinde yeniden tweet atan Bakan Koca, "Yönetmelik dili hepimiz için açık olmayabilir. Günlük hayata tercüme, her ayın 15’inde yapılacak. Hayırlı olsun ifadelerini kullandı.

HER AYIN 15’İNDE ÖDEME YAPILACAK

Resmi Gazete'de yayımlanan Sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili yönetmelik hakkında detayları da paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Günlük hayata tercüme, her ayın 15'inde yapılacak. Hayırlı olsun." dedi. Yeni yönetmeliğin sağlık çalışanlarının beklentilerini büyük oranda karşılayacağını vurgulayan Bakan Koca, "Bir gün bir yönetmelik okuduk. Türkiye’de doktor olmanın anlamı değişti. İleride böyle denecek" ifadelerini kullandı.