Faizsiz kredi nedir? Faizsiz kredi veren bankalar hangileridir? Kimler faizsiz kredi alabilir?

TAKİP ET

Katılım bankası olarak bilinen bankalar, faizsiz kredi vermektedir. Faiz işleriyle uğraşmak istemeyen kişiler de bu bankalara yönelmektedir. Bu bankaların çalışma usulleri, özellikle şekil itibarı ile konvansiyonel bankalardan ayrılmakta. Peki, Faizsiz kredi nedir? Faizsiz kredi veren bankalar hangileridir? Kimler faizsiz kredi alabilir? İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

Faizsiz kredi veren bankalar 3 ve 6 ay erteleme gibi talepleri göz ardı etmezler. Zaten bu bankaların genel amacı ekonomik istikrarı sağlamak ve bireylerin gerçek ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olmaktır. Faizsiz kredi almak isteyen birçok vatandaş katılım bankalarına yönelmektedir. Bu bankalarla ilgili bilgi almak isteyen pek çok kişi internette araştırma yapmaya başladı. Hangi bankaların faizsiz kredi verdiği merak ediliyor. Peki, Faizsiz kredi nedir? Faizsiz kredi veren bankalar hangileridir? Kimler faizsiz kredi alabilir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

Faizsiz Kredi Nedir?

Faizsiz kredi almak isteyen kişiler faizsiz kredinin ne olduğunu merak ediyor. Faizsiz kredi, bir kredi hizmetinin paradan para kazanma usulüne uymadan karşılanmasıdır. Faiz, Müslümanlıkta haram kabul edilen olgulardan biri olduğu için son derece hassas bir konu olarak karşımıza çıkıyor.

Faizsiz kredide paradan para kazanmak yerine peşin olarak satın alınan bir malın vadeli olarak satılması usulü uygulanmaktadır. Banka, peşin olarak satın aldığı bir malı, müşterisine vadeye göre belirli bir kâr ile satar. Müşteri, malın karşılığı olan bedeli değil malın kendisini alır. Konvansiyonel bankalarda ise doğrudan mal bedeli müşteriye ödenir, müşteri de bu bedeli ihtiyaçları doğrultusunda kullanır.

Faizsiz kredi denince birçok kişinin aklına kullanılan kredi tutarının ana para olarak bankaya ödenmesi gelebilir; fakat uygulamada böyle bir durum söz konusu değildir. Elbette bankalar, destek amaçlı olarak faizsiz kredi verebilirler; fakat faizsiz kredi, faize girilmeden kredi imkânı sunulmasıdır. Örnek verecek olursak; devlet, herhangi bir alanda destek vermek amacıyla 50.000 TL faizsiz kredi desteği sunabilir. Bu uygulama bir krediden ziyade destek şeklindedir. Krediyi alan kişi, verilen destek kapsamında ihtiyaçlarını karşılar ve geri ödemeyi de yine 50.000 TL olarak yapar.

Katılım bankalarının faizsiz kredi desteği ise daha farklıdır. Bu bankalar müşterilerinden faiz tahsil etmeseler de kâr payı alırlar. Örneğin; 50.000 TL’ye satın alınan bir mal ya da hizmet, müşteriye 60.000 TL’ye satılabilir. Müşteri, ürün ya da hizmeti 50.000 TL’ye değil, 60.000 TL’ye satın almış olur. Banka bu ürün veya hizmeti 50.000 TL’ye satın alıp 60.000 TL’ye sattığından müşterinin kredi borcu 60.000 TL olacaktır. Aradaki fark ise bankanın ticari kazancıdır.

 

Faizsiz Kredi Kimler Alabilir?

Faizsiz kredi almak isteyen bir çok kişi bu krediyi kimlerin alabildiğini araştırmaktadır.  Aslına bakılırsa faizsiz krediyi, faizli kredi alabilen herkese alabilmektedir. Bireyler gibi şirketler de faizsiz kredi hizmetlerinden yararlanabilirler. Faizsiz kredi çekebilmek için kredibilitenin güçlü olması gerekir. Yani kişinin ya da tüzel kişiliğin geçmiş kredi ödeme performansı, yeni kredinin alınıp alınamamasının belirlenmesinde önemli bir etkendir.

Belirli bir geliri olan ve kredi puanı yeterli olan bireyler, katılım bankalarından faizsiz kredi kullanabilirler. Geçmiş dönem kredi kartı, ek hesap ve kredi ödemeleri, kişilerin kredi puanını belirlemektedir. Bu ürünlerin kullanımı sonrasında ödemede herhangi bir gecikme varsa kredi notu düşer. Ayrıca icra, kanuni takip, idari takip, haciz, vergi borcu gibi hususlar da kredi alabilmek adına önemlidir. Bu gibi kayıtların olması, yüksek gelire sahip kişilerin dâhi kredi çekmesini zorlaştırmakta.

Faizsiz krediyi kimlerin alabileceğinin yanıtı ise gerçek ürün ve hizmet alımı gerçekleştirecek kişilerdir. Faizsiz bankalar, kredi verdikleri hizmet ya da ürünün gerçekte var olup olmadığına dikkat ederler. Ortada gerçek bir alım yoksa ya da danışıklı bir alışveriş söz konusu ise bu tür işlemler faizsiz bankalar için fiktif işlem sınıfına girer. Katılım bankaları fiktif işlemlere kesinlikle karşıdır. Örneğin; arkadaşınızdan alıyor gibi gösterdiğiniz bir konut için bir katılım bankasından kredi çekemezsiniz. Böyle bir işlemin tespit edilmesi durumunda krediniz hangi aşamada olursa olsun iptal edilir.

Katılım bankalarından kredi almak için önemli bir diğer etken de alınacak ürün ya da hizmetin İslami usullere uygun olmasıdır. Şans oyunları, alkol ve benzeri ihtiyaçlar için katılım bankalarından kredi desteği alınamamaktadır.

 

Faizsiz Kredi Veren Bankalar Hangisi?

Faizsize bulaşmak istemeyen pek çok kişi katılım banklarına yönelmektedir. Vatandaşlar katılım bankalarının hangi bankalar olduğunu da merak etmektedirler. Ülkemizde faaliyetini sürdüren katılım bankaları şunlardır;

Vakıf Katılım Bankası (devlet bankası)

Ziraat Katılım Bankası (devlet bankası)

Emlak Katılım Bankası (devlet bankası)

Albaraka Türk Katılım Bankası

Kuveyt Türk Katılım Bankası

Türkiye Finans Katılım Bankası

 

Faizsiz Kredi Veren Bankalar Erteleme Yapıyor mu?

Faizsiz kredi çekmek isteyen ve bu konuda yeterli bilgiye sahip olmayanlar, kredi borçlarını ödeyememeleri durumunda karşılaşacakları durumları önceden bilmek adına bazı konularda bilgi sahibi olmak isteyebilirler. Faizsiz kredi veren bankalar, müşterinin içerisinde bulunduğu ekonomik duruma ve sorunlara bağlı olarak erteleme yapabilmekte.

Pandemi döneminin başında devlet bankalarının sunduğu erteleme imkânı, katılım bankaları tarafından da uygulanmıştı. Birçok katılım bankası müşterisi, borçlarını ödeyemediği için erteleme başvurusu yapmak durumunda kaldı. Her ne kadar genel bir erteleme söz konusu olsa da bireysel anlamda bir erteleme de söz konusu olabilmekte. Borçlarınızı ödemekte zorluk çekiyorsanız faizsiz kredi aldığınız bankaya erteleme talebinde bulunabilirsiniz. Talebiniz ilgili banka tarafından değerlendirildikten sonra kabul edilebilir ya da reddedilebilir.

 

Faizsiz Kredi Ne Zaman Geri Ödeniyor?

Faizsiz kredinin ödeme şekilleri de merak edilmektedir. Yani krediyi çekerken ödeme planı oluşturulmakta, bu planda sizin de inisiyatifiniz mutlaka bulunmakta. Örneğin; dilerseniz kredinizi 3 ay ertelemeli olarak çekebilirsiniz. Bu durumda taksitleriniz krediyi çektikten 3 ay sonra başlayacaktır. Belirli durumlarda bu süre 6 ay olarak da uygulanabilmekte. Ne var ki katılım bankaları genelde 3 aydan fazla ödemesiz dönem sunmuyor.

Kredi geri ödemesi, tamamıyla ödeme planı ile ilgilidir. Bazı kredilerde 3 ayda 1 ödeme, düzensiz ödeme, yılda 1 ödeme seçenekleri uygulanabilmekte. Banka ile nasıl bir ödeme anlaşması imzaladıysanız ödemeleriniz de o şekilde gerçekleşir. Katılım bankalarının kullandırdığı krediler faizli bankalardan farklı olarak taksitli kredi şeklindedir. Yani spot ya da rotatif kredi olarak değil, taksitli kredi olarak kullanılmaktadır.

Borcun geri ödenme süresi için kredinin ilk aşamasında müşteri ve banka arasında bir sözleşme imzalanmakta ve bu sözleşme, örnek ödeme planı üzerinden yürütülmekte. Kredinizi çekmeden önce hangi tarihlerde ödeyeceğinizin bilgisi de sizlere sunulmakta. Dolayısı ile kredinin başında yapılan anlaşma, ekstrem bir durum olmaması halinde kredi vadesi sona erene kadar devam ediyor.

 

Faizsiz Kredi Veren Bankalar Caiz mi?

Ülkemizde son zamanlarda gündeme gelen en önemli sorulardan biri de faizsiz kredinin caiz olup olmadığıdır.  Bu tip bankaların paradan para kazanmadıkları, mal ve hizmet alımına yönelik faaliyet gösterdikleri görülmektedir. Örneğin; bankaya vadeli hesaba para yatırmak istediğinizde kâr-zarar ortaklığı şeklindeki katılım hesabını açtırmanız gerekir.

Katılım hesabına yatırdığınız para ile bir başkasına kredi kullandırılır. Kredi tutarı asla müşteriye ödenmez, doğrudan karşı tarafa transfer edilir. Karşı taraftan alınan mal ya da hizmet, müşteriye kârlı bir şekilde satılır ve alacaklar taksitlere bölünür; bu sebeple faizle bir ilgisinin olmadığı söylenebilir. Katılım bankaları, nakit kredilerin caiz olmaması sebebi ile müşterilerine peşin para ödenecek şekilde kredi vermezler.

Faizsiz kredilerden elde edilen kârın bir kısmı sözleşme gereği kâr-zarar ortaklığı müşterilerine ödenir. Yani bu kişiler de faiz olmadan paralarını yatırıma dönüştürme imkânı elde ederler. Alimlerin büyük bir kısmı katılım bankalarının faaliyetlerinin caiz olduğunu ifade etmekte. Her konuda olduğu gibi bu konuda da elbette muhalif görüşler mevcuttur. Bu görüşlerin bir kısmı banka ile asla kredili ya da vadeli hesap şeklinde çalışmamayı önermekte. Fakat içinde bulunduğumuz şartlar ve yeni dünya düzeni, bankalara mutlaka ihtiyacımız olduğu gerçeğini gözler önüne seriyor.

Katılım bankalarının fetva kurulları, bankaların yaptıkları faaliyetlerin icazete uygun olup olmadığını denetlemekte ve bazı işlemler için yasak koyabilmektedir. Bu da katılım bankalarının faaliyetlerinde ne kadar titiz olduklarının göstergesidir. Her katılım bankası, müşterilerine icazet belgesi sunmakla mükelleftir. Kredi konusunda çekinceleriniz varsa bankadan icazet belgesini temin edebilirsiniz. Ayrıca işlemlerde mutlaka vekaletname sözleşmesi de müşteriye imzalatılır, bir kopyası da mutlaka müşteriye teslim edilir.

Yukarıdaki bilgiler ışığında katılım bankalarının caiz olduğunu söylemek olabildiğince mümkün. Daha önce de belirttiğimiz üzere muhalif görüşlerin olması, bu bankaların faizsiz çalışmadığının açık bir göstergesi değildir. Kaldı ki muhalif görüşe sahip alimler bile bir bankaya ihtiyaç duyuluyorsa bu bankanın mutlaka katılım bankası olduğu görüşünü dile getirmektedirler.

 

Faizsiz Kredi Veren Bankalar İhtiyaç Kredisi

Faizsiz kredi veren bankalar ihtiyaç kredisi hizmeti de sunmaktadırlar. Yalnız bu bankaların ihtiyaç kredileri, diğer bankalardan farklı olarak tahsis edilmekte. İçeriğimizin ilk kısımlarında belirttiğimiz üzere katılım bankasından kredi çekebilmek için bir mal veya hizmet satın alıyor olmak gerekir.

Katılım bankası, satın alacağınız ürün için doğrudan ihtiyaç kredisi vermez (birkaç istisna hariç), bunun yerine satın almak istediğiniz ürün ya da hizmetin bedelini satıcıya peşin olarak gönderir ve belirlediğiniz vadeye göre daha yüksek bir fiyatla size satar. Diyelim ki mobilya almak istiyorsunuz ve bunun için yeterli paranız yok. Bir yandan ihtiyacınız varken diğer yandan da faize bulaşmak istemiyorsanız katılım bankalarından birine başvurarak istediğiniz mobilyalar için ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz.

İhtiyaç kredisi başvurunuzu yaparken mobilya satışı yapan mağazadan proforma fatura temin etmeniz ve bu proformayı katılım bankasına sunmanız gerekir. Kredi başvurunuz onaylanırsa katılım bankası, kredi tutarını doğrudan mobilya satın aldığınız firmaya ya da şahıs işletmesine gönderir. Daha sonra tercih ettiğiniz vadeye göre bu bedelin üzerine bir kâr ekler. Tahmin edeceğiniz üzere vade uzadıkça kredi için ödeyeceğiniz toplam bedel de artacaktır.

Yukarıdaki örnekte mobilyalar için 20.000 TL ihtiyaç kredisi kullanmak istediğinizi varsayalım. Kredi vadesi 24 ay iken toplam bedel 25.000 TL, 36 ayda ise 30.000 TL olabilir. Elbette banka tarafından belirlenen kredi oranına göre bu tutarlar değişmektedir. Verdiğimiz örnekler tamamen durumun anlaşılmasına yöneliktir.

Bazı katılım bankaları, müşterilerine faturalandıramayacakları işlemler için de kredi hizmeti sunmaktadırlar. Örneğin; Türkiye Finans, doğrudan müşteri hesabına kredi tutarını geçecek şekilde kredi hizmeti sunmakta. Yine de bazı kesimler tarafından bu işlemin sağlıklı olmadığı dile getiriliyor. Banka, bununla alakalı müşterisine icazet belgesi sunsa da bu konudaki tartışmalar hep devam etmekte. Kuveyt Türk ise müşterisine tahsis ettiği karta kredi tutarını yüklemekte, bu tutar müşteri tarafından mal ve hizmet alımlarında kullanılmaktadır.

 

Örnek olarak sunduğumuz bu iki banka dışındaki bankalar, mal ve hizmet satın alınacak bayiden veya firmadan tahsis edilecek proformaya nazaran satıcıya ödeme yapmakta ve bununla ilgili müşterilerine vekaletname imzalatmakta. Bu vekaletle beraber satıcı ile pazarlık yapma hakkı bankadan müşteriye devredilmektedir.

 

Faizsiz Kredi Veren Bankalar Kampanyaları

Son dönemlerde katılım bankaları, faizsiz kredi veren bankalar kampanyaları adı altında çeşitli kampanyalar düzenlemekte. Bu kampanyalara ulaşmak için söz konusu bankaların internet sitelerini inceleyebilirsiniz. Örneğin; Kuveyt Türk, ilk defa mobil üzerinden hesap açacaklara nakit hediyesi sunuyor. Diğer bankalar da belirli dönemlerde çeşitli sektörlere yönelik kampanyalar düzenliyor.

Kampanyalardan yararlanmak için bu bankalardan hesap açtırmanızı öneririz. Zaten katılım bankalarının büyük bir kısmı müşterilerinden hesap işletim ücreti almamakta, üstelik internet ve mobil bankacılık üzerinden birçok işlemi de ücretsiz olarak müşterilerine sunmakta. Hesap açtıktan sonra bildirimleri açmanız halinde kampanyalarla ilgili bildirimler cep telefonunuza SMS olarak gönderilecektir. Böylece özel kampanyaları kaçırmamış olacaksınız. Ayrıca katılım bankalarının sosyal medya hesaplarını takip edip bildirimleri açmanız halinde de kampanya bilgilerine vâkıf olabilirsiniz.

 

Faizsiz Kredi Veren Bankalara Başvuru Nasıl Yapılır?

Faizsiz kredi veren bankalara başvuru yapmak isteyen kişiler neler yapması gerektiğini araştırmaktadır. Bazı kredi türlerinde yapacağınız başvuru sonrasında işlemlerinizi devam ettirmek üzere şubeye gitmeniz gerekebilir. Online finansman başvuru kanallarını kullanarak krediniz için ön onay alabilirsiniz. Örneğin; konut kredisi için mobil bankacılık üzerinden başvuru yapıp onay aldıysanız diğer işlemler için mutlaka şubeye gitmeniz gerekecektir.

Faizsiz kredi veren bankalara başvuru yapmak için şu kanalları kullanabilirsiniz,

Şube

İnternet şube

Mobil şube

Çağrı merkezi

ATM

Bankanın internet sitesi

 

Faizsiz Kredi Veren Bankalar Akbank

Akbank, faizsiz kredi veren bankalardan biri olmasa da dönem dönem düşük tutarlı da olsa faizsiz kredi hizmeti sunabiliyor. Yakın zamanda ilk defa hesap açacak müşterilere 5.000 TL faizsiz kredi veren Akbank’ın bu uygulaması oldukça beğenildi. Akbank’ın mobil uygulamasını indirip görüntülü görüşme ile hesap açtıranlar, 5.000 TL faizsiz kredi imkânından yararlanabiliyor.

 

Faizsiz Kredi Veren Bankalar Yapı Kredi

Yapı Kredi, ülkemizdeki konvansiyonel bankalardan biri olarak dikkat çekmekte. Tıpkı Akbank gibi faiz sistemiyle çalışan; bu sebeple genel anlamda faizsiz kredi vermeyen Yapı Kredi Bankası’nın belirli dönemlerde düşük tutarlı kredi hizmetleri olabilmekte. Bankanın internet sitesini takip ederek bu desteklerden yararlanabilirsiniz. Şu an için Yapı Kredi Bankası tarafından faizsiz kredi hizmeti sunulmamakta.

 

Faizsiz Kredi Veren Bankalar Garanti Bankası

Faizsiz kredi veren bankalar Garanti Bankası’nı da kapsamamakta. Garanti BBVA olarak adlandırılan Garanti Bankası, faizli sistem üzerinden kredi sunmakta. Belirli bir faiz oranı üzerinden ihtiyaç kredisi, konut kredisi ve taşıt kredisi hizmeti sunan Garanti BBVA, mevduat hesaplarında da faiz uygulamakta.

 

Faizsiz Kredi Veren Bankalar Kuveyt Türk

Kuveyt Türk, en büyük katılım bankalarından biri olarak ülkemizde katılım bankacılığının lokomotifleri arasında yer almakta. Kuveyt Türk’ün tüm bankacılık işlemleri faizsizlik prensibi üzerine kurulu. Konut kredisi, ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi, işletme kredisi gibi kredi hizmetlerinin tamamında faizsiz olarak çalışan Kuveyt Türk, adından da anlaşılacağı üzere Kuveyt menşeili bir banka.

Kuveyt Türk’ten tüm ihtiyaçlarınız için faizsiz kredi kullanabilirsiniz. Yalnızca Müslümanlıkta yasak kılınan alkol, tütün ürünleri gibi ürünlerin satın alınmasında kredi kullanılamamakta. Bunun dışındaki ürünler için müşteriye doğrudan nakit para verilmeden kredi kullandırılabiliyor.

Konut ve taşıt kredilerinde banka ilk olarak satın almak istediğiniz konut ya da taşıtı satın alıyor ve vadeye göre üzerine kâr ekleyerek size satıyor. İhtiyaç kredilerinde ise ‘’Sağlam Kart’’ adı verilen karta para yüklemesi yapılıyor. Tıpkı kredi kartı gibi POS cihazı olan bir iş yerinden bu kart ile alışveriş yapabiliyorsunuz.

 

Faizsiz Kredi Veren Bankalar Ziraat Bankası

Faizsiz kredi veren bankalar Ziraat Bankası başlığını özellikle açıklığa kavuşturmak istedik. Çünkü Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası çoğu zaman birbirine karıştırılmakta. Ziraat Bankası konvansiyonel bir banka iken Ziraat Katılım, adından da anlaşılacağı üzere katılım bankasıdır. Ziraat Bankası’nın işlemlerinde faiz uygulanabilirken Ziraat Katılım, faizsiz bankacılık işlemleriniz için tercih edebileceğiniz bir bankadır.

 

Kredi Neye Göre Onaylanır?

Kredi çekebilmek için ilk ihtiyaç duyulacak şey resmi bir gelirin olmasıdır. Zira kredi çekildikten sonra her ay ya da belirlenen taksit zamanında ödeme yapmak gerekir. Bankanın müşterisinin ödeme yapıp yapamayacağını hesaplayabilmesi için özel bir takım verilere ihtiyacı vardır. Bu verilerin başında da gelir durumu gelir. Geliri olmayan birinin kredi ödemesini nasıl yapacağı tartışmalı bir konudur.

Gelirin olması kadar kredi için yeterli olup olmaması da son derece önemlidir. Bilindiği gibi artık 50.000 TL’yi aşan ihtiyaç kredisi talepleri en fazla 24 ay vadeyle verilebiliyor. Aylık maaşı 4.000 TL olan birinin 100.000 TL kredi başvurusunda bulunduğunu varsayalım. Bu kişinin aylık ödeyeceği taksit tutarı faiz ya da kâr payı oranına göre ortalama 5.500 TL civarı olacaktır. Elbette aylık maaşı 4.000 TL olan birinin her ay sadece krediye 5.500 TL ödemesi beklenemez. Başka bir resmi geliri yoksa bu kişinin bu tip bir kredi başvurusu yapması durumunda sonuç çok büyük ihtimalle olumsuz olacaktır.

Krediler, sadece gelire karşılık verilmemekte. Ayrıca kredinin teminatının olması da kredinin kesinlikle tahsis edileceği anlamına gelmiyor. Birçok kişi, özellikle konut ve taşıt kredilerinde bankanın satın alınacak konut veya taşıtı ipotek altında tutması sebebiyle başvurularının kesinlikle kabul göreceğini düşünmekte. Ne var ki bankacılıkta ‘’Teminata kredi verilmez’’ anlayışı geçerli. Teminat, yalnızca kredi çekebilme ihtimalinizi güçlendirmekte; fakat kredinin tahsisinde bir garanti sağlamamakta.

Kredi notu, en az gelir kadar etkili bir diğer unsur olarak finansman başvurularında bankalar tarafından dikkate alınmakta. Kredi kartı, kredi ve ek hesap (KMH) ödemelerinizin düzenine bağlı olarak kredi notunuz oluşmakta. Ödemelerinizi zamanında yapmanız halinde kredi notunuz 0 ile 1900 arasında bir değer alacaktır. Gecikmeli ödemeler ise kredi notunu düşürücü etkiye sahiptir.

Kişinin icra, idari veya kanuni takip, haciz ve vergi borcu gibi borçlarının bulunması, kredi tahsisinde bir diğer etken olarak karşımıza çıkmakta. Aktif kanuni takip kaydı bulunan birine hiçbir banka kredi vermek istemeyecektir. Bu kayıtlar, KBB (Kredi Kayıt Bürosu) nezdinde 5 yıl boyunca saklanmaktadır. Borcunuzu kapattıktan sonra ortalama 1-2 yıl içerisinde yapacağınız başvurular genellikle olumsuz sonuçlanır. Daha sonraki tarihlerde başvurularınız bankalar tarafından değerlendirmeye alınmaya başlanır.

 

En Kolay Krediyi Hangi Banka Veriyor?

Kredi çekerken çok fazla ayrıntıyla uğraşmak istemediğinizden eminiz. Öyle ki artık mobil bankacılık ve internet şube gibi başvuru kanalları kullanılarak şubeye gitmeden kredi başvurusu yapılıyor. Bir süre önceye kadar en azından hesap açmak için bile olsa şubeye gidilirken artık teknolojinin bu yöndeki nimetlerinden yararlanmak da mümkün. NFC özellikli bir cep telefonunuz varsa ve yeni tür T.C kimlik kartına sahipseniz şubeye gitmeden hesap açabiliyorsunuz.

Hesap açılış işlemlerinizi görüntülü görüşme özelliği ile yapabileceğiniz yeni sistem sayesinde internet/mobil bankacılık şifre talebinde de bulunabiliyorsunuz. Bu da yine şubeye uğramadan kredi başvurusu yapabileceğiniz anlamına geliyor. Birçok banka, bu gibi online başvuru kanalları üzerinden kredi hizmeti sunmakta, kredi başvurusu onaylanan müşterisinin kredi tutarını doğrudan hesaba geçmekte. Peki, en kolay krediyi hangi banka veriyor? Bu soru için sizlere birkaç yanıt hazırladık. Aşağıdaki bankalar, diğer bankalara göre daha hızlı ve kolay kredi vermekte;

Akbank

Türk Ekonomi Bankası (TEB)

Enpara (QNB Finansbank)

ING Bank

Nkolaykredi (Aktif Bank)

İş Bankası

Garanti BBVA

 

PTT Faizsiz Kredi Nasıl Alınır?

PTT, belirli dönemlerde devlet desteğiyle faizsiz kredi imkânı sunabilmekte. Bu dönemlerde güncel kimlik belgenizle beraber en yakın PTT şubesine başvuruda bulunabiliyorsunuz. Başvurunuzun onaylanması halinde paranız ortalama 1 gün içerisinde PTT nezdinde açtırdığınız hesabınıza yatırılıyor.

PTT, faizsiz kredinin yanı sıra bankalarla yaptığı anlaşma gereği uygun oranlarla da kredi hizmeti sunmakta. Belli başlı bankalarla dönem dönem anlaşma imzalayan PTT, müşterilerine bu yolla kredi imkânı sunmakta. Faizsiz krediler ise daha kapsamlı kampanyalar şeklinde karşımıza çıkıyor. Şu an için PTT’nin faizsiz bir kredi kampanyası bulunmamakta.

 

100 Bin TL Faizsiz Kredi Veren Bankalar Hangisi?

Faizsiz kredi, içeriğimizin birçok bölümünde üzerinde durduğumuz gibi katılım bankaları tarafından veriliyor. Kuveyt Türk, Türkiye Finans, Albaraka Türk, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarından birine başvurarak 100.000 TL konut, taşıt ya da ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz.

Konut kredisinde alacağınız evin tapu görüntüsü, 2.el araç alımında aracın ruhsat görüntüsü, 0 km araçlarda araca ait proforma fatura ve ihtiyaç kredilerinde satın alınacak mal ya da hizmete ait fatura/proformanın temin edilmesi gerekmektedir.

Faizsiz kredi nedir Faizsiz kredi veren bankalar hangileridir Kimler faizsiz kredi alabilir