Fakirlik maaşı başvuru şartları nelerdir? 2021 fakirlik maaşı başvurusu

TAKİP ET

İhtiyaç sahibi insanların gündeminde yer alan fakirlik maaşı başvurusu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişiler internete yöneldi. Peki fakirlik maaşı başvuru şartları nelerdir? İşte 2021 fakirlik maaşı başvurusu hakkında bilinmesi gerekenler...

Reklam
Reklam

Türkiye’de maddi durumu kötü olan ve maddi desteğe ihtiyaç duyan yüzbinlerce vatandaş bulunuyor. Bu insanlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından fakirliği maaşı adı altında aylık ücretler veriliyor. Fakat fakirlik maaşına başvuru yapmak isteyen insanların belirli şartları karşılaması gerekiyor. Bir çok insan fakirlik maaşına başvurmak için hangi şartların gerekli olduğunu öğrenmek için arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki fakirli maaşı başvuru şartları nelerdir?
2021 Fakirlik Maaşı Başvuru Şartları Nelerdir?

Düşük gelirle yaşamını sürdüren ve maddi olarak desteğe ihtiyaç duyan vatandaşların başvurabileceği fakirlik maaşı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi kişilere ödeniyor. Fakirlik maaşından yararlanmak isteyen kişilerin belirli bazı şartları karşılaması gerekiyor. İşte fakirlik maaşı için gereken şartlardan bazıları:
- T.C. vatandaşı olmak
- Fakirlik maaşı başvuru dilekçesi vermek
- Herhangi bir sigorta kurumuna kayıtlı olmamak
- Gelir düzeyinin güncel asgari ücretin 3’te 2’sinden az olması
- Emekli maaşı almamak
- Taşınır veya taşınmaz olmak üzere herhangi bir mal veya mülk sahibi olmamak
- Nafaka ücreti almamak fakirlik maaşına başvuru  yapmak isteyenlerin karşılamaları gereken şartlar arasındadır.
2021 Fakirlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Fakirlik maaşı için gerekli şartlara sahip olan kişiler kendilerine en yakın Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne giderek fakirlik maaşı başvurusu yapmalıdır. Fakirlik maaşı başvuruları online olarak E-Devlet sistemi üzerinden de yapılabilmektedir. Fakirlik maaşı için gereken belgeler ise şunlardır:
- T.C. kimlik fotokopisi
- İkametgah belgesi
- En az yüzde 40 engelli olunduğuna dair sağlık raporu
- Aylık net gelir belgesi
- SGK hizmet kaydı
- Fakirlik maaşı başvuru formu
- Fakirlik belgesi
Yukarıdaki belgelerle birlikte Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne müracaat eden kişiler eğer gerekli şartları da karşılarlarsa başvuruları kabul edilir ve fakirlik maaşı almaya başlarlar. 2021 yılı itibariyle fakirlik maaşı aylık 914,49 TL’dir. 2022 yılında bu miktarının daha da yukarıya çekileceği tahmin edilmektedir. 
Fakirlik Belgesi Nedir, Ne İşe Yarar?
Fakirlik maaşı alabilmek için gerekli belgelerden birisi olan fakirlik belgesi kişinin maddi durumunun yaşamak için yetersiz olduğunu kanıtlayan bir dökümandır. Fakirlik belgesiyle alınabilecek olan yardımlar ise şu şekildedir:
- Fakirlik maaşı
- Gıda ve erzak yardımı
- Giyim yardımı
- Sosyal destek kartı yardımı
- Eşya yardımı
- Gebelik yardımı
- Doğum yardımı
- Kömür ve odun yardımı
- Eğitim yardımı
- Sağlık yardımı
- Kırtasiye yardımı
- Evde bakım yardımı
- Medikal malzeme yardımı
Fakirlik maaşı başvurusu için tıklayınız

 

2021 fakirlik maaşı Vakıflar Genel Müdürlüğü fakirlik belgesi