Farkına Varmadan Bağımlısı Olduğumuz 5 Yiyecek!

TAKİP ET

Sıklıkla yediğimiz fakat bünyemizde bağımlılık yaptığından dolayı tüketmeye devam ettiğimiz bazı yiyecekler vardır. İçeriğinde yüksek oranda şeker ve tuz barındıran gıdalar bağımlılık geliştirmektedir. Vücutta bağımlılık ve olumsuz etkisi oluşturan gıdaların tüketimine dikkat edilmesi gerekiyor. İşte bağımlılık etkisi oluşturan gıdalar…

Reklam
Reklam

Neredeyse her gün sıklıkla tüketilen fakat farkında olmadan bağımlılık geliştiren gıdalar bulunmaktadır. İçeriğinde fazla oranda şeker ve tuz bulundurmasından dolayı bağımlılık geliştiren gıdalar dikkatli tüketilmelidir. İşte farkında olmadan bağımlılık geliştiren gıdalar…
 

Şeker


Birçok insanın canı sıklıkla hamur işi yada tatlı istemektedir. Fakat aslında bunun sebebi şeker bağımlılığıdır. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre sigara ve alkol bağımlılığı kadar şeker bağımlılığı da tehlike oluşturuyor. İçerisinde fazla oranda şeker bulunan gıdalar tükettikçe daha da fazla şeker tüketimi istenmektedir. Birçok insanın girdiği çikolata krizinin nedeni de şeker bağımlılığı olmaktadır.
 

Tuzlu Abur Cuburlar


En çok bağımlılık geliştiren gıdalar arasında cips en önemli sırada yer almaktadır. Çünkü cips ve türevi yiyecekler insana yedikçe daha da çok yedirir. Yedikçe daha da çok yenmek istenmesinden dolayı çocukların cipsle erken yaşta tanıştırılmaması tavsiye edilir. Bağımlılık yaratan yiyecekler ile çocuklar ne kadar geç tanıştırılırsa o kadar sağlıkla olacaktır.
 

Fast Foof


Fast food bağımlılığı günümüzde birçok insanın yaşadığı bir durumdur. Fast food obezite sorununun da en önemli etkenlerinden biridir. Çocukların üzerinde gerçek anlamda bir bağımlılık oluşturmaktadır. Yaşça büyük olan insanlar her ne kadar kolaylık ve pratiklik açısından tercih ediyor olsalar da fast food tüketiminde fazlasıyla dikkatli olmak gerekiyor.
 

Kafeinli İçecekler


Kafein denildiği zaman akla tabi ki de ilk olarak kahve gelmektedir. Fakat kafein yalnızca kahvenin içeriğinde bulunmamaktadır. Tıpkı kahve gibi çayın ve meyveli asitli içeceklerin içerisinde de kafein bulunmaktadır. Elbette kafeinin bağımlılık geliştirdiğini her insan biliyor. Çay içmediğinde başı ağrıyan yada kahve içmeden ayılamayan kişilerin bunu yaşamasının sebebi kafein bağımlılığı olmaktadır.
 

Peynir


Peynir, neredeyse her insanın kahvaltısının olmazsa olmazıdır. Fakat peynir, bağımlılık geliştiren gıdaların en başında bulunmaktadır. İneğin karaciğerinden az miktarda da olsa morfin gelmektedir. Elbette sağlık açısından bir risk arz etmiyor ama tüketen kişilerde bağımlılık geliştirmeye sebep oluyor. Tek olarak değil başka yiyeceklerin içerisinde tüketilen peynirinde bağımlılık etkisi bulunmaktadır.